Też używam Równie dobry jest Prestone, czynnikiem decydującym powinna być cena Ostatnio w Oszą widziałem 4l Prestone za 28zł, żałuję, że dzień wcześniej kupiłem 2x 1l Dynagelu za 12zł/szt :/
ER-5 1998r. Od 07.04.2014r.
SV650S 2007r. Od 29.04.2018r.
Chętnie pomogę również w zakresie projektowania elektroniki oraz szeroko rozumianej informatyki i komputerów.
Dzięki Lada dzień muszę się tym zająć. Aczkolwiek jak się dłużej zastanowiłem to uznałem to za dziwną sprawę. Z tego co czytałem to większości kapie po rozgrzaniu. A u mnie jest tak: Jest sucho, jadę 11 km na uczelnie. Mija parę godzin, sucho, wracam sucho - nic nie kapie. Następnego dnia rano, patrze pod moto sucho. Akurat tego dnia jadę komunikacją miejską, mija powiedzmy 7 h wracam, patrzę plama... Wydaje mi się to mimo wszystko dość dziwne. Miał ktoś coś takiego? Tak czy siak chyba bez uszczelek i silikonu się nie obejdzie.
Mój kanał na YouTube
Jeżeli chcesz wiedzieć jak zrobić silnik Stirlinga, silnik parowy czy inne ciekawe projekty to zapraszam!
petrzmax pisze:Dzięki Lada dzień muszę się tym zająć. Aczkolwiek jak się dłużej zastanowiłem to uznałem to za dziwną sprawę. Z tego co czytałem to większości kapie po rozgrzaniu. A u mnie jest tak: Jest sucho, jadę 11 km na uczelnie. Mija parę godzin, sucho, wracam sucho - nic nie kapie. Następnego dnia rano, patrze pod moto sucho. Akurat tego dnia jadę komunikacją miejską, mija powiedzmy 7 h wracam, patrzę plama... Wydaje mi się to mimo wszystko dość dziwne. Miał ktoś coś takiego? Tak czy siak chyba bez uszczelek i silikonu się nie obejdzie.
A gdzie masz tę plamę konkretnie? Skąd Ci dokładnie ten płyn kapie?
Silikonu to polecają używać nawet Japończycy w serwisówce
ER-5 1998r. Od 07.04.2014r.
SV650S 2007r. Od 29.04.2018r.
Chętnie pomogę również w zakresie projektowania elektroniki oraz szeroko rozumianej informatyki i komputerów.
Plama jest na ziemi Cała uszczelka ta pod jakby drugą płytą od pompy jest mokra i z tej szpary pomiędzy deklem pompy, a tym większym. Jest pod spodem taka większa śruba i ona jest zawsze w płynie, chyba stronę wcześniej wstawiałem foto. Ktoś pisał, że w tym przypadku trzeba zastosować zestaw naprawczy pompy wody, więc taki zamawiam.
Mój kanał na YouTube
Jeżeli chcesz wiedzieć jak zrobić silnik Stirlinga, silnik parowy czy inne ciekawe projekty to zapraszam!