Pytania wszelkie
Moderatorzy: Miłosz, Kamyk, lucek, bartoszto, jotto, Kanc1erz
- Karcze_
- Motorowerzysta
- Imię: Karcześ
- Miejscowość: Ostrołęka
- Plecak: Adidas
- Garnek: Ls2 351.1 Naxa F6
Re: Pytania wszelkie
No i tak jest u mnie, więc moje wątpliwości co do tej diody rozwiane, wielkie dzięki 

http://bikepics.com/members/karcze/02er5/
- bober15
- Motocyklista
- Imię: Paweł
- Miejscowość: Giżycko
- Plecak: zależy jak leży :)
- Garnek: Nitro n766-vx
- Telefon: 790591087
Proszę:) polecam się na przyszłość 

-
- Motorowerzysta
- Imię: -
- Miejscowość: Wrocław
- Garnek: HJC CS-14
jaki olej najlepszy do kawy (i ile wchodzi?)?
- Corr
- Motocyklista
- Imię: Adam
- Miejscowość: Zabrze
- Motocykl: Kawasaki ZX-6R 05'
Z wymianą filtra 3 litry(bez 2,8l), 10W40 a reszta to zasadniczo kwestia zasobności portfela i upodobań. Nie warto zaczynać kwestii która firma lepsza bo i tak nie da się tego sprawdzić, zalej cokolwiek wiodących producentów i będziesz zadowolony.
Ps ja używam Motula 5100
Ps ja używam Motula 5100
Kawasaki Er5 99' -> Kawasaki ZX-6R 636 05'
-
- Motorowerzysta
- Imię: -
- Miejscowość: Wrocław
- Garnek: HJC CS-14
a jesli chodzi o smarowanie napedu to co myslicie o sprayu i jaki by był dobrym wyborem
Szanowny forumowiczu. Zawitaj do powitalni, a potem powtórz swoje pytanie w odpowiednim temacie Miłosz
Szanowny forumowiczu. Zawitaj do powitalni, a potem powtórz swoje pytanie w odpowiednim temacie Miłosz
- Corr
- Motocyklista
- Imię: Adam
- Miejscowość: Zabrze
- Motocykl: Kawasaki ZX-6R 05'
warto jeszcze abyś się zapoznał z działaniem forumowej wyszukiwarki bo zadajesz pytania, które były już wielokrotnie poruszane na forum więc się trochę wysil 

Kawasaki Er5 99' -> Kawasaki ZX-6R 636 05'
- kondziuuu84
- Motocyklista
- Imię: Konrad
- Miejscowość: Oława
- Plecak: Brak
- Garnek: Nitro 922F
Takie pytanie: Odpaliłem ostatnio Kawusię wszystko ok pojechałem nią do pracy chodziła ok na trasie chciałem troszkę przyszaleć i tu pojawił się problem... nie rozpędziła się wyżej niż 130 km/h chociaż na 6 biegu manetka odkręcona była do końca miałem wrażenie jakby przy 7000 obrotów silnik chciał powiedzieć "sory na więcej mnie nie stać" chociaż w poprzednim sezonie bez problemu dochodziła do 150 km/h (więcej się bałem ale wtedy czułem że jeszcze jest zapas). Ktoś może mi podpowiedzieć co to może się dziać??
- bober15
- Motocyklista
- Imię: Paweł
- Miejscowość: Giżycko
- Plecak: zależy jak leży :)
- Garnek: Nitro n766-vx
- Telefon: 790591087
Może, któryś hamulec nie odpuścił do końca, może łożyska się zastały, Gaźniki dostały syfu i się przytkały, filtr powietrza chwycił wilgoci i nie przepuszcza odpowiedniej ilości powietrza. Najpierw jednak radziłbym sprawdzić ciśnienie powietrza w kołach jeżeli będziesz pewien, że nic w napędzie itp. nie stawia zbyt dużych oporów podczas toczenia dopiero zabieraj się za silnik.
- Miłosz
- Klubowicz
- Imię: Miłosz
- Miejscowość: Plewiska/Poznań
- Plecak: Monika
- Garnek: HJC
- Numer GG: 3369519
- Motocykl: Gsf 1200N K5
Silnik był rozgrzany? Czy jak przestała się rozpędzać obroty rosły (myślę o ślizgającym sprzęgle - choć to wątpliwe)?
- kondziuuu84
- Motocyklista
- Imię: Konrad
- Miejscowość: Oława
- Plecak: Brak
- Garnek: Nitro 922F
Obroty stały też w miejscu, rozgrzana była bo nigdy nie ruszam na zimnym silniku, chyba trzeba będzie filtr powietrza sprawdzić i gaźniki chociaż przede wszystkim gaźniki bo jakiś miesiąc temu zmieniałem membranę i teraz tak myślę że może coś nie tak założyłem albo coś się zabrudziło... Dzięki za podpowiedzi