Dzisiaj polatałem
Moderatorzy: Miłosz, Kamyk, lucek, bartoszto, jotto
- Dzióbek
- Klubowicz
- Imię: Michał
- Miejscowość: Kalisz
- Plecak: Hania
- Garnek: Nitro
- Telefon: 511483837
Re: Dzisiaj polatałem
Białe stopniało, temp. "cośtam na +" - przewitrzyłem DR-kę, trochę błocka na wiosce przeorane... no i banan na twarzy
Jeżeli nie masz na utrzymaniu rodziny, nie grozi ci głód, nie jesteś Tutsi ani Hutu i te sprawy, to wystarczy, że odpowiesz sobie na jedno zajebiście, ale to zajebiście ważne pytanie - co lubię w życiu robić?...a potem zacznij to robić.
- lisek
- Klubowicz
- Imię: Michał
- Miejscowość: Lipsko
- Plecak: Tynka
- Garnek: Caberg Konda
- Telefon: 794939527
- Motocykl: Trampek 650
- Kontakt:
Jesteś Hardcorem Mnie też kusiło, ale Trampek rozebrany ;/Dzióbek pisze:Białe stopniało, temp. "cośtam na +" - przewitrzyłem DR-kę, trochę błocka na wiosce przeorane... no i banan na twarzy
Honda XL650VY Transalp
http://www.lichota.it
http://www.lichota.it
- bober15
- Motocyklista
- Imię: Paweł
- Miejscowość: Giżycko
- Plecak: zależy jak leży :)
- Garnek: Nitro n766-vx
- Telefon: 790591087
U mnie ciągle na - , ale polatane po jeziorze i twarz uśmiechniętą
- DeFi
- Klubowicz
- Imię: Rafał
- Miejscowość: Września
- Plecak: Brak
- Garnek: LS2
- Numer GG: 9958743
- Telefon: 783757397
- Motocykl: Yamaha FJR 1300 '01
Ja dzisiaj się przejechałem po mieście Długo nie wytrzymałem bo miałem rozsynchronizowane gaźniki po regulacji długo utrzymywał wysokie obroty zanim opadły. Także zmiana biegów nieciekawa. Ale zaraz po powrocie zdjęty bak, podpięte wakuometry i problem rozwiązany
Fakt, banan z twarzy nie schodzi
Fakt, banan z twarzy nie schodzi
Kawasaki ER-5 '05 -> Kawasaki ZR-7 '00 ->Yamaha FJR 1300 '01
http://www.bikepics.com/members/defi/01fjr1300/
- Corr
- Motocyklista
- Imię: Adam
- Miejscowość: Zabrze
- Motocykl: Kawasaki ZX-6R 05'
W końcu pierwszy wyjazd w sezonie zaliczony , obiecałem sobie, że dopiero po sesji zacznę sezon ale nie wytrzymałem(ostatni egzamin w poniedziałek ). Nawet nie jest zimno ale wystarczy trochę odkręcić żeby zaczął się ślizgać
Niestety "włącznik" stopu przy klamce znowu świruje więc trzeba będzie go wymienić
przy okazji słoneczka była okazja do zrobienia paru fotek
Niestety "włącznik" stopu przy klamce znowu świruje więc trzeba będzie go wymienić
przy okazji słoneczka była okazja do zrobienia paru fotek
Kawasaki Er5 99' -> Kawasaki ZX-6R 636 05'
- Damiano
- Motocyklista
- Imię: Damian
- Miejscowość: Kraków / Nowa Huta
- Garnek: HJC FG-15 Kynee
- Telefon: 797873166
- Motocykl: V strom DL 650
Spróbuj ten włącznik stopu wykręcić z klamki i rozpołowić go, przeczyść styki i powinien znowu ładnie działać
Jawa350ts 89r. -->Kawasaki Er 5 02r. --->Suzuki Sv 650S 05r.--> Suzuki VStrom 650 06r. :>
Żyje się po to...by spełniać marzenia :>
- Corr
- Motocyklista
- Imię: Adam
- Miejscowość: Zabrze
- Motocykl: Kawasaki ZX-6R 05'
Nowy oryginalny kosztuje pewnie koło 100, więc na pewno spróbuję. Ta obudowa jest na zatrzaski? już raz go zdejmowałem i nie widziałem żadnych śrub, wtedy wystarczyło wciśnięcie bolca do końca(dalej niż może to zrobić klamka) i znowu zaczął działać normalnie. Teraz znowu tylko mrugnie jak puszczę klamkę.
Edit
sam postanowiłem obadać temat, może komuś się przyda więc wrzucę foty(erka ma dokładnie ten sam włącznik według fiszek z częściami).
Obudowa trzyma się na trzy "zgrzane" pręciki, jak widać u mnie jeden się odłamał w czasie podważania, trzeba będzie to złożyć na jakiś silikon/uszczelniacz
Styki w środku były całe zaśniedziałe więc je lekko przeczyściłem papierem ściernym i środkiem do czyszczenia styków. Jak widać zasada działania bardzo prosta.
Ps proszę nie traktować tego jako żadnego poradnika jako, że sam robiłem to po raz pierwszy i jestem ignorantem jeżeli chodzi o wszelkie sprawy elektryczne
Edit
sam postanowiłem obadać temat, może komuś się przyda więc wrzucę foty(erka ma dokładnie ten sam włącznik według fiszek z częściami).
Obudowa trzyma się na trzy "zgrzane" pręciki, jak widać u mnie jeden się odłamał w czasie podważania, trzeba będzie to złożyć na jakiś silikon/uszczelniacz
Styki w środku były całe zaśniedziałe więc je lekko przeczyściłem papierem ściernym i środkiem do czyszczenia styków. Jak widać zasada działania bardzo prosta.
Ps proszę nie traktować tego jako żadnego poradnika jako, że sam robiłem to po raz pierwszy i jestem ignorantem jeżeli chodzi o wszelkie sprawy elektryczne
Kawasaki Er5 99' -> Kawasaki ZX-6R 636 05'
- strayker270
- Motorowerzysta
- Imię: Mateusz
- Miejscowość: Kielce
- Plecak: Żona już lubi motocykle
- Garnek: Airoh Movement
- Numer GG: 3153137
Taki czujnik kosztuje nowy 20 zł. Przynajmniej mnie tyle kosztował. Gość w sklepie miał opisany jako czujnik stopu do suzuki ale jest identyczny jak w ER 5 i z Twoich zdjęć widzę że identyczny jak w Twoim Kawasaki.
Zipp Astec 50cc 2008 r. -> Er 500 2004 r.
- Damiano
- Motocyklista
- Imię: Damian
- Miejscowość: Kraków / Nowa Huta
- Garnek: HJC FG-15 Kynee
- Telefon: 797873166
- Motocykl: V strom DL 650
We wszystkich prawie moto jest taki sam ;p najczęściej śniedzieją styki i przestaje funkcjonować. Wystarczy je przeczyścić tak jak Ty to zrobiłeś 20 zostaje w kieszeni
Pozdrawiam
D.
Pozdrawiam
D.
Jawa350ts 89r. -->Kawasaki Er 5 02r. --->Suzuki Sv 650S 05r.--> Suzuki VStrom 650 06r. :>
- kondziuuu84
- Motocyklista
- Imię: Konrad
- Miejscowość: Oława
- Plecak: Brak
- Garnek: Nitro 922F
Ja polatałem wczoraj jakieś 30 klocków i o mały włos nie straciłem życia... Debilowi zachciało się wyprzedać i wyskoczył mi na czołówkę... Jak spieprzałem na pobocze to musnąłem łokciem jego lusterko, dziękować bogu że droga ładna i zrobili pobocze asfaltowe to miałem gdzie uciec.