Spalanie
Moderatorzy: Miłosz, Kamyk, lucek, bartoszto, jotto, Kanc1erz
-
didi
Re: Spalanie
poprzedni właściciel jezdzil 2 lata nim po kraku, a tu autostrad za dużo nie ma hehe
no nic tak czy siak nie bede ukrywać ze to spalanie mi bardzo pasuje 
Na trasie zakopane ---> Dębica na ''Tryb Full Cipa'' tzn bardzo oszczedny zszedlem ponizej 4 l minimalnie ale ponizej.
- OloK
- Motocyklista
- Imię: Aleksander
- Miejscowość: Złotoryja
- Plecak: Brak :)
- Garnek: AGV K-3
- Numer GG: 7525884
- Kontakt:
Ponizej 4ltr zejde tylko samochodem 
w ERce pokusa odkrecenia mocnej manetki niestety przegrywa z moja silna wola
przez weekend robiac mala traske udalo mi sie zejsc do 4,9 jejeje
w ERce pokusa odkrecenia mocnej manetki niestety przegrywa z moja silna wola
przez weekend robiac mala traske udalo mi sie zejsc do 4,9 jejeje
Komar 2350 -> Piaggio Zip -> Suzukia Katana -> Kawasaki ER-5 -> ....
Galeria
Galeria
-
Wolf
- Motocyklista
no ja się pochwalę że mam podobnie jak koleżanka.Przy ekonomicznej jeździe do 120km/h moje moto pali ok 4 litrów.Prawda jest taka że na takie spalanie ma wływ wiele czynników
-czy moto nie jest wyżyłowane
-paliwo(u nas Verva to jak w innych krajach 95
)
-no i przede wszystkim regulacje
Jak spełniacie te warunki to możecie być pewni że wasze moto pojeździ jeszcze dłuuuuugie tysiące kilometrów.Warto też zwracać uwagę na filtr powietrza bo też ma duży wpływ na spalanie a nie wszyscy wiedzą że takie coś wogóle jest w moto he he;)
-czy moto nie jest wyżyłowane
-paliwo(u nas Verva to jak w innych krajach 95
-no i przede wszystkim regulacje
Jak spełniacie te warunki to możecie być pewni że wasze moto pojeździ jeszcze dłuuuuugie tysiące kilometrów.Warto też zwracać uwagę na filtr powietrza bo też ma duży wpływ na spalanie a nie wszyscy wiedzą że takie coś wogóle jest w moto he he;)
[color=#0040FF]BRACI SIĘ NIE TRACI-to hasło powinno łączyć wszystkich motocyklistów!!!!! :)[/color]
-
raguel
- Rowerzysta
- Miejscowość: Garwolin
- Garnek: Caberg 2VR
- Numer GG: 2581679
Kurde, mi ostatnio spalanie wyszło w granicach 7l
Jakiś pomysł jak to zmienić? Mam niefabryczny tłumik i na bank świece do wymiany, nie wiem tylko czy to może mieć jakiś wpływ na spalanie. Przyznam, że wolno nie jeżdżę raczej i zdarzyło mi się złapać 170km/h (bo był kawałek autostrady) ale to były epizody, więc powinno chyba być mniej.
powinno być zdecydowanie mniej. (jak jechałem A4 to cały czas utrzymywałem 160-180km/h) i wtedy mi wyszło coś koło 6,5L/100km.
Robiłeś synchronizacje gaźników?regulacje zaworów?świece też wypadałoby wymienić.
Ciśnienie w oponach w normie?jak wygląda filtr powietrza?
Genrealnie powinna palić w cyklu mieszanym coś koło 5l
Robiłeś synchronizacje gaźników?regulacje zaworów?świece też wypadałoby wymienić.
Ciśnienie w oponach w normie?jak wygląda filtr powietrza?
Genrealnie powinna palić w cyklu mieszanym coś koło 5l
-
raguel
- Rowerzysta
- Miejscowość: Garwolin
- Garnek: Caberg 2VR
- Numer GG: 2581679
No właśnie niedawno (miesiąc temu) robiłem wszystkie regulacje (mechanik robił), dodatkowo wymieniałem filtry oleju i powietrza. Świece wymienię w kwietniu. Być może kranik paliwa mam nieszczelny a może to opony (ciśnienia nie sprawdzałem, wyglądają ok). Chyba wybiorę się jeszcze raz do serwisu i każę się tym zająć. Stawiam jednak na świece bo mocy też mi troszkę brakowało, tak do 160 idzie bez problemu ale potem żółw.
Póki co i tak cieszę się że motorek działa, bo wyciągnąłem go po zimie, zrobiłem 180 km i obyło się bez bólu (oprócz tego że dużo spalił)...
EDIT: Motocykl w moich rękach zaliczy dopiero 1-szy sezon, wcześniej jeździłem nim trochę w listopadzie, przed regulacjami, i też spalał dużo.
Póki co i tak cieszę się że motorek działa, bo wyciągnąłem go po zimie, zrobiłem 180 km i obyło się bez bólu (oprócz tego że dużo spalił)...
EDIT: Motocykl w moich rękach zaliczy dopiero 1-szy sezon, wcześniej jeździłem nim trochę w listopadzie, przed regulacjami, i też spalał dużo.
- Spinu
- Motorowerzysta
- Imię: Michał
- Miejscowość: Kraków
- Garnek: Shark
- Motocykl: Cagiva Raptor 650
jak miałem zepsuty zawór iglicowy ro 10l/100 km obecnie ?
- DeFi
- Klubowicz

- Imię: Rafał
- Miejscowość: Września
- Plecak: Brak
- Garnek: LS2
- Numer GG: 9958743
- Telefon: 783757397
- Motocykl: Yamaha FJR 1300 '01
Pierwsze 100km w tym sezonie przejechane.
ERka spaliła mi 6,8 l.
Ale regulacje mam jeszcze przed sobą. Więc mam nadzieje że spalanie się zmniejszy
ERka spaliła mi 6,8 l.
Ale regulacje mam jeszcze przed sobą. Więc mam nadzieje że spalanie się zmniejszy

Kawasaki ER-5 '05 -> Kawasaki ZR-7 '00 ->Yamaha FJR 1300 '01
http://www.bikepics.com/members/defi/01fjr1300/