Problem ze sprzęgłem

Dział dotyczący spraw silnikowych

Moderatorzy: Miłosz, Kamyk, lucek, bartoszto, jotto, Kanc1erz

KELGAR
Motocyklista
Imię: Mateusz
Miejscowość: Świdnica
Plecak: z książkami ^^
Garnek: Shark S600

Re: Problem ze sprzęgłem

Post autor: KELGAR »

piter3105 pisze:Naciąg linki to nie jakieś specjalne grzebanie w silniku...A to nie takie kółeczko z numerkami, bo tym tylko klamkę regulujesz:P Takie nagwintowane wewnętrznie kółeczko, w które taki wałeczek nagwintowany z zewnątrz się wkręca:;) najpierw musisz poluzować kółeczko i potem wykręcić wałeczek, a następnie dokręcić z powrotem kółeczko:p
O widzisz, zawsze można się czegoś nowego dowiedzieć :) :D ... co nie zmienia faktu, że pomagało :D
Sklep Motocyklowy Warszawa - moto NUMiK
Awatar użytkownika
michałKNW
Motorowerzysta
Imię: Michał
Miejscowość: Knurów
Garnek: Caberg V2R zonda

Post autor: michałKNW »

mam podobny problem :( ostatnio jeździłem (trochę padało ale to chyba nie ma znaczenia) wróciłem odstawiłem motocykl i wszystko gra... wróciłem po paru dniach odpala bez problemu, chodzi dobrze no i w końcu wrzucam jedynkę, puszczam sprzęgło chce ruszyć i erka gaśnie :( regulowanie linki nic nie zmienia, pchanie w przód i w tył też nie, niestety chyba, że dalej miałem bo pchałem tak na odcinku 3m... macie jeszcze jakieś propozycje co mogę zrobić?
piter3105
Motocyklista
Imię: Piotr
Miejscowość: Ciechanów/Wrocław
Plecak: Ania
Garnek: LS2
Motocykl: BMW R 1100 RT

Post autor: piter3105 »

Czujnik stopki bocznej- wyczyścić, przedmuchać i cieszyć się jazdą :) Właśnie po tej jeździe w deszczu coś tam mogło się zabrudzić.
Awatar użytkownika
michałKNW
Motorowerzysta
Imię: Michał
Miejscowość: Knurów
Garnek: Caberg V2R zonda

Post autor: michałKNW »

piwo dla kolegi :D taki banał ale dopiero jak powiedziałeś :P pozdrawiam i dzieki
ODPOWIEDZ