No właśnie! Serwisówkę każdy ma (a przynajmniej powinien) a jeśli ktoś pyta to oczekuje pomocnej odpowiedzi (w tym obrazki, rady itp) Pozdrawiam, do zobaczenia na zlocie!
bartold pisze:No właśnie! Serwisówkę każdy ma (a przynajmniej powinien)!
bardziej obstawiam opcję w nawiasie. "Powinien". Ja bym napisał że użytkownik jednoślada MUSI mieć serwisówkę.
No chyba że ma hajsu jak lodu i stać go by z każdą pierdołą latać do mechanika
bartold pisze:Pozdrawiam, do zobaczenia na zlocie!
witajcie... mam taki problem, że znika mi olej i nie wiem gdzie bo pod czas postoju żadnej plamy nie widzę więc w czasie jazdy ale silnik też nie jest mokry... oczko było prawie puste, dolałem oleju zrobiłem 5 km i było ok a po przejechaniu ok 20 oczko znów było praktycznie całkowicie puste
miał już ktoś tak? poprzedni właściciel mówi, że wymieniał olej 2 miesiące temu ale czy to prawda to nie wiem...
tak tak to wiadomo na zimnym i postawionym motocyklu do pionu i właśnie wtedy już oczko było puste...
wiadomo, że sie sprawdza na zimnym silniku ale nawet na ciepłym te oczko może być całkowicie puste?
Na ciepłym może być puste, tak jak Defi napisał, olej jest rozbryźnięty po komorze.
Jak na zimnym masz puste mimo że zalałeś, to nie ma bata, musisz gdzieś to gubić, albo spalasz.
Jak go zagrzejesz, to patrz czy nie idzie Ci siwy dym z wydechu i czy nie śmierdzi olejem palonym.
Po 2ch miechach od wymiany olej powinien jeszcze być świeży, to widać. Choć zależy jeszcze ile w tym czasie zrobiłeś km.