er5 kreci do 12000 rpm

Naprawa, wymiana, konserwacja, po prostu pomoc ...

Moderatorzy: jotto, Miłosz, Kamyk, lucek, bartoszto, Kanc1erz

er5 kreci do 12000 rpm

Postprzez Artur9218 » 01 Mar 2018, 01:51

Witam
Moje Kawasaki kręci się do 12000 rpm, słyszałem że powinno sie kręcić do 11000 czy 11500 rpm. U poprzedniego właściciela spalił się regulator napięcia i popalił wszystkie żarówki, obrotomierz i moduł zapłonowy. Wszystko zostało zmienione, regulator i moduł zapłonowy został zmieniony na oryginalny. Wiec gdzie leży problem ? Czy w tych motocyklach jest odcięcie ? Bo jeśli normalnie jest to u mnie nie ma.
Z góry dzięki za odpowiedź
Artur9218
Podawacz śrubek
 
Posty: 2
Rejestracja: 28 Sty 2018, 21:03
Miejscowość: warszawa

Re: er5 kreci do 12000 rpm

Postprzez Kamyk » 01 Mar 2018, 10:41

Hej,

A był zmieniany obrotomierz po spaleniu? Nie wiem czy jest odcięcie, ale może źle jest coś wyskalowane.

Kamyk
Er5 -> SV 650 K3 -> ST xtz 750 '89 + ...
Awatar użytkownika
Kamyk
Administrator
Administrator
 
Posty: 3350
Rejestracja: 19 Cze 2010, 19:07
Pomógł: 6
Imię: Rafał
Miejscowość: Bydgoszcz/Szczecin/Berlin
Plecak: Ewa
Garnek: Shoei XR-1000 / HJC
Skype: kaminski.rafal
Numer GG: 2697152
Motocykl: Testowy

Re: er5 kreci do 12000 rpm

Postprzez Kanc1erz » 01 Mar 2018, 15:07

11500 czy 12000 to nie ma żadnego większego znaczenia. Najważniejsze, że jest odcina ;)
ER-5 1998r. Od 07.04.2014r.
SV650S 2007r. Od 29.04.2018r.
Chętnie pomogę również w zakresie projektowania elektroniki oraz szeroko rozumianej informatyki i komputerów.
Kanc1erz
Motocyklista
 
Posty: 852
Rejestracja: 07 Kwi 2014, 08:58
Pomógł: 16
Imię: Michał
Miejscowość: Ornontowice k/Gliwic
Garnek: HJC TR-1
Numer GG: 8278420

Re: er5 kreci do 12000 rpm

Postprzez technik77 » 01 Mar 2018, 22:42

nie ma odcięcia
nie nerwowo
Awatar użytkownika
technik77
Klubowicz
Klubowicz
 
Posty: 211
Rejestracja: 11 Mar 2012, 14:22
Pomógł: 3
Imię: Piotrek
Miejscowość: Kalisz
Plecak: czasami Żona
Garnek: Acerbis Active
Motocykl: Suzuki DR 800 '99

Re: er5 kreci do 12000 rpm

Postprzez Artur9218 » 09 Mar 2018, 20:41

Obrotomierz nie był wymieniany, wymieniłem tylko w nim rezystor i diodę zenera.
Odciny nie ma
Artur9218
Podawacz śrubek
 
Posty: 2
Rejestracja: 28 Sty 2018, 21:03
Miejscowość: warszawa


Wróć do Garaż / Warsztat

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości