Biały nagar w kolektorze wydechowym
Moderatorzy: Miłosz, Kamyk, lucek, bartoszto, jotto, Kanc1erz
-
- Podawacz śrubek
- Miejscowość: Biłgoraj
- Motocykl: ER-5
Biały nagar w kolektorze wydechowym
Witam ostatnio zdjąłem kolektory w er i zobaczyłem że w prawym kolektorze jest biały osad co to może być ? pozdrawiam
- urbansan
- Klubowicz
- Imię: Urban
- Miejscowość: Wa-wa
- Plecak: Panna Urbanna :D
- Garnek: RPHA 10+
- Motocykl: SV1000
Re: Biały nagar w kolektorze wydechowym
Uuujaaa, ale fajne zdjecia
Wyglada jak na za slaba mieszanke w jednym garze. Sprawdz swiece, czy jedna jest biala, a druga czarna 

Virago 535 '93 -> kawa er-5 '02 -> hornet 900 '04 -> SV1000s '03
-
- Podawacz śrubek
- Miejscowość: Biłgoraj
- Motocykl: ER-5
Tylko sęk w tym że gaźniki były regulowane,zawory też miesiac po regulacji ;/ dodam że kawa pali na dotyk i ładnie pracuje jedynie czasami przydławi ją jak chcę przygazować z niskich obrotów
- urbansan
- Klubowicz
- Imię: Urban
- Miejscowość: Wa-wa
- Plecak: Panna Urbanna :D
- Garnek: RPHA 10+
- Motocykl: SV1000
No to moze nie masz w ogole problemu, a nagary sa stare. Takie cudne sie nie robi w ciagu 3 przejazdow do sklepu
A powiedz ty mi, co takiego bylo regulowane w gazniku? Jak dla mnie, to tam nic nie ma do roboty. Po pierwsze - sprawdzasz, czy zawroki iglicowe chodza. Potem szczelnosc membran, dmuchasz wszystkie kanaly, pokretla mieszanki nie ruszasz, skladasz, podlaczasz wszystko, odpalasz do rozgrzania, robisz synchronizacje, czyli krecisz magiczna srubka, by cisnienie w kroccach bylo takie samo. Syf zawsze moze naleciec i przytkac jeden z kanalow - i wtedy wlasnie sie pokaze takie cos
Do tego przeciez zle zamontowany airbox, lewe powietrze itp.
Jednak na razie bym zakladal, ze to zaszlosci. Wstaw nowe swiece, po 2-5kkm sprawdz jak sie koloruja i wio, bedziesz wiedzial, czy to nowa sprwa, czy stara.

A powiedz ty mi, co takiego bylo regulowane w gazniku? Jak dla mnie, to tam nic nie ma do roboty. Po pierwsze - sprawdzasz, czy zawroki iglicowe chodza. Potem szczelnosc membran, dmuchasz wszystkie kanaly, pokretla mieszanki nie ruszasz, skladasz, podlaczasz wszystko, odpalasz do rozgrzania, robisz synchronizacje, czyli krecisz magiczna srubka, by cisnienie w kroccach bylo takie samo. Syf zawsze moze naleciec i przytkac jeden z kanalow - i wtedy wlasnie sie pokaze takie cos

Jednak na razie bym zakladal, ze to zaszlosci. Wstaw nowe swiece, po 2-5kkm sprawdz jak sie koloruja i wio, bedziesz wiedzial, czy to nowa sprwa, czy stara.
Virago 535 '93 -> kawa er-5 '02 -> hornet 900 '04 -> SV1000s '03
- jotto
- Klubowicz
- Imię: Marek
- Miejscowość: Gdańsk
- Motocykl: Africa Twin
Idź z tym na myjkę ciśnieniową i to umyj. Załóż, pojeździj, zdejmij, sprawdź i będziesz wiedział czy to stare czy to nowe.