No właśnie też znalazłem tą aukcję;) Była też z nówką zafoliowaną tyle że do en500 m.in. więc ciekawe czy by pasowało.
Z tego co się dowiedziałem to nr fabryczny tej części to 92075-1436. Niestety to co znalazłem na allegro ma inne ostatnie 4 cyfry. Jak myślicie mogło by to pasować?
W sprawie ciężarków kierownicy - nieaktualne. Zamontowałem sobie oryginalne z ciekawości i już mi kiera nie lata po puszczeniu jej
Jednak spora różnica wagi była między dokupionymi a oryginalnymi.
Sory że tak męcze ale muszę się niedługo zdecydować. Możliwe że będzie taki zabierak z GPZ500 pasował do ER5? Przyglądałem się zdjęciom GPZ-ta i koła ma identyczne jak ER5 więc mogło by przypasować...
U mnie też szarpie i interesowałem siesprawą zabieraka. W sklepie powiedzieli mi 250zł, na allegro właściwie nic nie mogę znaleźć, tylko do innych modeli jak wspomnieliście powyżej...
Ale znalazłem gdzieś na forum, gość pisał, żeby podocinać paski z dętki i powciskać w ten zabierak. I że to podobno działa, ale sam jeszcze nie próbowałem...
Możliwe że mam nóżkę do wymiany.
W sumie zagadką było od początku że moto nie miało dźwigni zmiany biegów, chociaż ślizg miała na prawy bok. Widocznie nóżka też jakoś oberwała