Chciałem Was prosić o poradę ponieważ widzę tu parę ładnych Er-5 (przejrzałem sobie galerie Wasze). Otóż chciałem, żebyście wypowiedzieli się w kwestii zmiany "ikarusowych" kierunkowskazów fabrycznych na zgrabniejsze. Od razu mówię, że nie chcę LED a na zwykłej żarówce. Oto pytania:
1) Czy po zdjęciu seryjnych, przed założeniem mniejszych należy stosować podkładki ? Chodzi mi o "dziury" po starym kierunku i o takie rozwiązanie:
Ja uzylem seryjnych gum co prawda były małe kombinacje jak to powinno być ale wtedy nawet do głowy mi nie przyszlo ze sa specjalne zaślepki
kierunki zmienione mam tylko z przodu, tyl seria
Ja z tyłu zmieniłem na seryjnych podkładkach od spodu, jest git
Problem jest taki, że w migaczach które kupiłem są jakieś chińskie żarówki 23w i migajaą bardzo szybko
teraz szukam 25w
Z tylu musialem wymienic na nowe, poniewaz "ikarusowy" byl zlamany. Odkrecilem i zalozylem i mocno na podkladce dokrecilem. Ale nie uzywalem tych przejsciowek. Calosc elektryki zmienilem pod kanapa, kolo zbiorniczka z plynem chlodniczym
Akcja zajela mi 30 minun, no moze do godziny. A co do wyboru to juz zalezy od Ciebie. Przod mialem wczesniej zmieniony, dlatego szukalem podobnych do przodu. Co prawda wymienilem na biale plastiki + pomaranczowa zarowka Fajnie to wyglada
Również będę się pomału szykował do zmiany kierunków. Nie podobają mi się seryjne są za duże. Na jaki gwint szukać kierunków m8 czy m10?? jak wygląda później sytuacja z podłączeniem?
odpinasz czy tam odcinasz kable od starych kierunków i podłączasz nowe nie ma filozofii.
nie ma różnicy jaki gwint, nie ma róznicy jaki kabel do którego podepniesz bo nie ma + i -