Krótka Historia Modelu ER-5
Moderatorzy: Miłosz, Kamyk, lucek, bartoszto, jotto, Kanc1erz
- 
				cybek
 - Motocyklista
 - Imię: Michał
 - Miejscowość: Małopolska
 - Garnek: Shark S700

Re: Krótka Historia Modelu ER-5
Ja mam ADA 25kW, ale poprzedni właściciel twierdził, że jest oddławiony, więc nie powinno być źle. Bezpieczne miejsce i 180km/h? Ciężko mi sobie takie wyobrazić, poza pustą autostradą 

- Alaila
 - Klubowicz

- Imię: Agata
 - Miejscowość: Świdnica/Wrocław
 - Garnek: uvex
 - Motocykl: Honda CBF 125
 - Kontakt:

Jakoś wcześniej nie pomyślałam aby sprawdzić dowód rej. Okazuje się, że mam wersję dławioną i dlatego na hamowni wyszło tylko 34 kM.

Życie masz tylko jedno, więc korzystaj z niego na całego :D
						- hagar
 - Motorowerzysta
 - Imię: Marcin
 - Miejscowość: Łódź
 - Plecak: Kwiatek
 - Garnek: HJC IS-16 Pike MC1

Na pewno AB były dławione, a AA nie? Nie na odwrót?
Ja miałem wersję AA wersję i chociaż w papierach ma 37kW to 180km/h na pewno nie pójdzie. Nie próbowałem, ale stawiem, że 165-170km/h to wszystko co z siebie wykrzesa, chociaż silnik jest w dobrym stanie. Na larssonie (www.larsson.pl) jak się wybiera moto to też wersje AA są okrojona, a AB pełne.
To wydanie specjalne motocykla jest teraz w sprzedaży? Skoczę dzisiaj do sklepu i sobie zakupię

Ja miałem wersję AA wersję i chociaż w papierach ma 37kW to 180km/h na pewno nie pójdzie. Nie próbowałem, ale stawiem, że 165-170km/h to wszystko co z siebie wykrzesa, chociaż silnik jest w dobrym stanie. Na larssonie (www.larsson.pl) jak się wybiera moto to też wersje AA są okrojona, a AB pełne.
To wydanie specjalne motocykla jest teraz w sprzedaży? Skoczę dzisiaj do sklepu i sobie zakupię
Kawasaki ER5 -> Honda VFR RC36
						- Bedol
 - Motorowerzysta
 - Imię: Bartłomiej
 - Miejscowość: Gdańsk
 - Garnek: HJC FG-14
 - Kontakt:

37kW to w przeliczeniu ok. 50 KM. Więc masz wersje niedławioną. Potwierdzam też twoje spostrzeżenie. Ja też mam AB i mam wersję niedławionąhagar pisze:Na pewno AB były dławione, a AA nie? Nie na odwrót?
Ja miałem wersję AA wersję i chociaż w papierach ma 37kW to 180km/h na pewno nie pójdzie. Nie próbowałem, ale stawiem, że 165-170km/h to wszystko co z siebie wykrzesa, chociaż silnik jest w dobrym stanie. Na larssonie (http://www.larsson.pl) jak się wybiera moto to też wersje AA są okrojona, a AB pełne.
- Corr
 - Motocyklista
 - Imię: Adam
 - Miejscowość: Zabrze
 - Motocykl: Kawasaki ZX-6R 05'

Ja mam AB i w oryginalnych niemieckich papierach była adnotacja o "tuningu" czyli wymianie dysz w gaźnikach na te o seryjnych wymiarach. Więc zakładam, że moja była dławiona, 1997/8r z Niemiec.

Kawasaki Er5 99' -> Kawasaki ZX-6R 636 05'
						- jotto
 - Klubowicz

- Imię: Marek
 - Miejscowość: Gdańsk
 - Motocykl: Africa Twin

Ja mam wersję AA i raczej nie jest dławiona bo pojedzie 185kmph.
Pozdrawiam

Pozdrawiam

- 
				Pigac149
 - Motorowerzysta
 - Imię: Arek
 - Miejscowość: Stawiski
 - Plecak: Iza
 - Numer GG: 4873929
 - Telefon: 505220679

Ja mam wersje AB i jest w dowodzie 37kw a z moją nawet masą,
a nie jest mała, idzie 180km/h. To coś mi się wydaje że te dławienie jest trochę przekłamane, bo po prostu może jeden był dławiony a drugi nie. Ja nie mam żadnych śladów żeby kiedykolwiek była zdławiona.

a nie jest mała, idzie 180km/h. To coś mi się wydaje że te dławienie jest trochę przekłamane, bo po prostu może jeden był dławiony a drugi nie. Ja nie mam żadnych śladów żeby kiedykolwiek była zdławiona.
- hagar
 - Motorowerzysta
 - Imię: Marcin
 - Miejscowość: Łódź
 - Plecak: Kwiatek
 - Garnek: HJC IS-16 Pike MC1

No właśnie to mnie dziwi - w papierach mam wersję "pełną", ale wydaje mi się, że aż tyle mocy co wasz to nie ma. Poza tym kiedyś trafiłem na coś takiego:
http://www.larsson.pl/index.php?c=ai2&b ... C9QQVJBTVM+
i stąd wysnułem wniosek, że papiery to jedno, a realia to drugie i, że moja ERka jest zdławiona. A jak jest to można się dowiedzieć chyba tylko przez dobranie się do bebechów moto.

http://www.larsson.pl/index.php?c=ai2&b ... C9QQVJBTVM+
i stąd wysnułem wniosek, że papiery to jedno, a realia to drugie i, że moja ERka jest zdławiona. A jak jest to można się dowiedzieć chyba tylko przez dobranie się do bebechów moto.
Kawasaki ER5 -> Honda VFR RC36
						- 
				Judikam
 - Motorowerzysta
 - Imię: Kamil
 - Miejscowość: Czestochowa
 - Garnek: LS 2

Według tego linku co podałeś ja powinienem mieć 34kuce bo nr ramy mam er500ac. Natomiast w certyfikacje kawasaki (inaczej specyfikacja moto) mam podane 34kW przy 8700 obr. Co do prędkości kolega jechał nim 190km/h i więcej nie chciał.
Przejrzałem ten specyfikacje i znalazłem takie coś
,,Fiscal power or national code number" są tam kraje wipisane i numerki z liczbami.

Przejrzałem ten specyfikacje i znalazłem takie coś
,,Fiscal power or national code number" są tam kraje wipisane i numerki z liczbami.
- 
				kondziu4
 - Motocyklista
 - Imię: Konrad
 - Miejscowość: Mrągowo
 - Numer GG: 10192881

Panowie, pokrywka od membrany w górę i wiadomo czy dławiony czy nie.