To jest zwykły imbus, wdg serwisówki trzeba je dokręcić z momentem 27Nm używając nie-trwałego/demontowalnego (nie wiem jak po polsku to nazwać ) kleju do śrub
No to tarcza wymieniona. Klocki również. Pożyczyłem klucz dynamometryczny i zwykły klej do gwintów. Na śrubach był chyba wcześniej silikon(czerwony). Jednak stalowy oplot chyba założę w serwisie. Trochę boje się zalewania i odpowietrzania. Dzięki za pomoc.
Z wymianą przewodu na stalowy oplot nie ma żadnego problemu, w końcu to tylko kilka śrubek, a zalewanie i odpowietrzanie to trochę czasochłonna czynność, ale nie da się nic zepsuć, więc nie masz się czego obawiać.
Corr pisze:To jest zwykły imbus, wdg serwisówki trzeba je dokręcić z momentem 27Nm używając nie-trwałego/demontowalnego (nie wiem jak po polsku to nazwać ) kleju do śrub
Tak odkopując temat : ten "klej" to tzw. kontra w płynie.
Jestem bardzo początkujący więc proszę nie dziwić się niektórymi moimi pytaniami.
Pierwsze moto, pierwsze godziny jazdy i pierwszy kontakt z mechaniką.
cena jest znaczaco rózna.
to tego mam powiedzmy klocki ebc hh,czy z ta pierwsza tarcza bedzie spoko czy lepiej ta druga?czy tez lepiej tez ta tarcza ebc za 449 pln itp.juz niektorzy z was przerobili te tarcze wiec prosze o podpowiedz.pozdr.
Witajcie, nie będę się wdawał w szczegóły bo to za bardzo skomplikowane ale, cóż potrzebuję nowych śrub do tarczy hamulcowej mojej er5 04r. Czy orientujecie się gdzie można takie dostać jeśli chodzi o nowe lub jaka jest dokładna specyfikacja śrub?