Ściąganie na prawo
Moderatorzy: Miłosz, Kamyk, lucek, bartoszto, jotto, Kanc1erz
-
- Motorowerzysta
- Imię: -
- Miejscowość: Wrocław
- Garnek: HJC CS-14
Re: Ściąganie na prawo
Jak stawiam moto na centralke tak żeby przednie koło wisialo to kiera sama powoli skręca w lewo. Jednak żadne przewody jej nie ciągną. Ewentualnie może poziom oleju w prawej ladze jest niższy? Jeśli chodzi o tylne koło to ściąganie na prawo było by gdy ośka z prawej strony była przesunięta w przód czy tył? Bo długość śrub regulujących dystans ośki wystających poza wahacz jest taka sama z prawej i lewej strony, jednak wskaźniki na wahaczach pokazują trochę zróżnicowane poziomy. Spróbuję może przesunąć ośkę z prawej strony tylko nie wiem w którą stronę.
-
- Motocyklista
- Imię: Piotr
- Miejscowość: Ciechanów/Wrocław
- Plecak: Ania
- Garnek: LS2
- Motocykl: BMW R 1100 RT
Wskaźnikami na wahaczu się nie sugeruj. Ja ustawiam zawsze z suwmiarką. Jeśli długość jest taka sama to nie ma co grzebać.
-
- Motorowerzysta
- Imię: -
- Miejscowość: Wrocław
- Garnek: HJC CS-14
Rozumiem. A jeśli chodzi o półki to mogą się skrzywic? Czy ten materiał odrazu pęka bez krzywienia się?
-
- Rowerzysta
- Imię: Przemysław
- Miejscowość: aleksandrów kujawski
Witam odgrzeje kotleta bo nie chce zakładać nowego tematu. Mi też sciąga moto na prawo z początku myslałem ze nie moge puscić kiery bo nie umiem mam za mało doswiadczenia teraz doświadczenie cały czas nie mam ale puszczam kiere na kilka sekund wychylając się w lewo zeby utrzymać równowage,dodam ze jak trzymam kiere to zjawisko sciągania jest niewyczówalne.Wyczytałem w necie że przyczyną moze być nierówno wsadzone tylne koło i tak na skali na wahaczu jest nierówno , mierząc śruby wystające z wahacza te do naciągania łańcucha one są równo ,zmierzyłem też odległosci od felgi do wachacza i jest różnica 1 cm czy wahacz nie jest w osi czy poprawić ustawienie koła mierząc od felgi ale jak tak zrobie to na skali jeszcze więcej będzie różnicy.Ide zrobić kilka fotek.
-
- Klubowicz
- Imię: Michał
- Miejscowość: Ornontowice k/Gliwic
- Garnek: Scorpion EXO-1200
- Numer GG: 8278420
- Motocykl: SV-650SF
Mi też ściąga delikatnie na prawo. Zrobiłem już tak 18k km. Co zrobićkier200 pisze:Witam odgrzeje kotleta bo nie chce zakładać nowego tematu. Mi też sciąga moto na prawo z początku myslałem ze nie moge puscić kiery bo nie umiem mam za mało doswiadczenia teraz doświadczenie cały czas nie mam ale puszczam kiere na kilka sekund wychylając się w lewo zeby utrzymać równowage,dodam ze jak trzymam kiere to zjawisko sciągania jest niewyczówalne.Wyczytałem w necie że przyczyną moze być nierówno wsadzone tylne koło i tak na skali na wahaczu jest nierówno , mierząc śruby wystające z wahacza te do naciągania łańcucha one są równo ,zmierzyłem też odległosci od felgi do wachacza i jest różnica 1 cm czy wahacz nie jest w osi czy poprawić ustawienie koła mierząc od felgi ale jak tak zrobie to na skali jeszcze więcej będzie różnicy.Ide zrobić kilka fotek.
I nie jest to spowodowane:
-łożyskiem główki ramy
-wyważeniem koła przedniego i tylnego
-założeniem koła tylnego - kilkukrotnie było ściągane i zakładane, w tym przez profesjonalne serwisy.
ER-5 1998r. Od 07.04.2014r.
SV650S 2007r. Od 29.04.2018r.
Chętnie pomogę również w zakresie projektowania elektroniki oraz szeroko rozumianej informatyki i komputerów.
SV650S 2007r. Od 29.04.2018r.
Chętnie pomogę również w zakresie projektowania elektroniki oraz szeroko rozumianej informatyki i komputerów.
- Kamyk
- Administrator
- Imię: Rafał
- Miejscowość: Bydgoszcz/Szczecin/Berlin
- Plecak: Ewa
- Garnek: Shoei XR-1000 / HJC
- Numer GG: 2697152
- Motocykl: Testowy
A sprawdzales lagi? Ustawienie i ich prostote? Ja mialem podobnie i okazalo sie ze laga jedna byla lekko krzywa
Kamyk
Kamyk
Er5 -> SV 650 K3 -> ST xtz 750 '89 + ...
-
- Rowerzysta
Wtamtym roku wymienialem olej w lagach i zrobiłem to dokładnie jak było opisane na forum lag niestety nie sprawdziłem czy sa proste ale na oko to są oki , zastanawia mnie tylne koło czy ktoś mógłby zmierzyć od felgi do wachacza i powiedzieć mi czy powinna być różnica 1 cm.
-
- Motocyklista
- Miejscowość: Cc B-100
- Garnek: HJC-HQ1
raczej tak bo mocowanie wahacza nie jest symetryczne
-
- Rowerzysta
Oki Rafał dzięki to tylne koło nie ruszam ,lagi narazie nie sprawdze a olej w lagach wymieniony prawidłowo ,zostaje łoztsko główki ramy kturego tez nie sprawdzałem będe drążył temat bo motor ma być super a nie ze sciąga ,licze na wasząpomoc i dziękuje za odzew
-
- Motocyklista
- Miejscowość: Cc B-100
- Garnek: HJC-HQ1
To chyba norma w tych erkach
U mnie niby wszystko ok a tez jak puszcze to delikatnie jakby sciagalo
U mnie niby wszystko ok a tez jak puszcze to delikatnie jakby sciagalo