Wilgoć w wydechu . dławił silnik
Moderatorzy: Miłosz, Kamyk, lucek, bartoszto, jotto, Kanc1erz
-
- Podawacz śrubek
- Imię: Grzesiek
- Miejscowość: Brzeszcze
- Plecak: Kasia :)
- Garnek: LS2
- Numer GG: 37544999
Wilgoć w wydechu . dławił silnik
Witam . Niedawno gdy wracałem do dom po jeździe w mojej kawce niewiadomo co sie stało. Niedaleko domu silnik zaczoł tracic moc i dławić gdy okręcałem manetke. Jakoś dojechałem do domu . Silnik bardzo ciężko odpalał a jak już to strasznie był słaby i sie dławił . postanowiłem sprawdzić świece , iskra ok , wyczyściłem jeden gażnik , drugiego nie otworzyłem bo mi sie imbus obrobił na gwincie . poskładałem wszystko w całość. zalałem paliwa . jak odpaliłem silnik pracował normalnie moc była ale szedł jakby był zatkany wydech . Mam IXIL-a założonego więc klucz i rozkręcałem . w środku był podejrzany mokry nalot co mnie dziwi bo motocykl deszczu nie widział . nie pachaniało to w żaden sposób więc nwm co to . pojechałem sprawdzić jak chodzi i tu miłe zaskoczenie jedzie normalnie i odziwo bardzo widocznie sie zwiększyła moc nie mam pojęcia czemu. wczeszedł 140-150 spokojnie a dalej juz wiadomo wolno sie rozpędzał a dziś jak wyjechałem leci 160-170-180 i ciągnie dalej nie wiem czemu . Nie wiem czy to miła niespodzianka czy dziwny problem. Czy ktoś wie co sie mogło stać ? i przepraszam za błędy ort. 

Im szybciej jedziesz tym bliżej nieba jesteś..
- Ero-5
- Rowerzysta
- Imię: Eryk
- Miejscowość: Koszalin
- Plecak: Wolę bez
- Garnek: Czarny matowy nolan
- Telefon: 514094334
Re: Wilgoć w wydechu . dławił silnik
Co to jest ten IXIL? Brzmi jak nazwa proszku do prania... 
Jak rozwierciłem wydech to też się lepiej zbiera.
Aha. Zaraz pewnie dostaniesz opier... że się nie przywitałeś w odpowiednim dziale. Na Twoim miejscu szybko nadrobiłbym tą zaległość
polecam nastepnym razem wpisac zapytanie (na forum w wyszukiwarce, badz w google) jezeli nie wiesz o czym mowa. A co do przywitalni to sie wszystko zgadza. /jotto

Jak rozwierciłem wydech to też się lepiej zbiera.
Aha. Zaraz pewnie dostaniesz opier... że się nie przywitałeś w odpowiednim dziale. Na Twoim miejscu szybko nadrobiłbym tą zaległość

polecam nastepnym razem wpisac zapytanie (na forum w wyszukiwarce, badz w google) jezeli nie wiesz o czym mowa. A co do przywitalni to sie wszystko zgadza. /jotto
-
- Podawacz śrubek
- Imię: Grzesiek
- Miejscowość: Brzeszcze
- Plecak: Kasia :)
- Garnek: LS2
- Numer GG: 37544999
Przywitane
IXIL Silencer dokładnie . Wydech od roku w moto a z mocą stało sie coś dopiero teraz :/

Im szybciej jedziesz tym bliżej nieba jesteś..
-
- Motorowerzysta
- Imię: Piotrek
- Miejscowość: Piaseczno
- Garnek: UVEX 515 BOSS
A wcześniej gaźniki kiedy czyściłeś? Synchro kiedy było robione?