Pomocy przy gaźnikach!!

Dział dotyczący spraw silnikowych

Moderatorzy: Miłosz, Kamyk, lucek, bartoszto, jotto, Kanc1erz

Awatar użytkownika
zolniez1
Rowerzysta
Imię: Łukasz
Miejscowość: Złotniki-Kraków
Plecak: Laura
Garnek: AGV K3
Numer GG: 7464906
Telefon: 504162439

Pomocy przy gaźnikach!!

Post autor: zolniez1 »

Witam mam nietypowe pytanie... Mianowicie ja swoją edukacje mechaniczną zakończyłem na etapie ogar2 :? prócz er5 mam jeszcze kawe zr550 i odnośnie jej dotyczy moje zapytanie. Moto kupiłem niesprawne(problem z gaźnikami) mechanik poczyścił gaźniki i moto odpala ale jest jeden mankament wolno zchodzi z obrotów a po zgaszeniu motocykla wylewa paliwo na ziemie z części zaznaczonej na fotce (czarna guma w silniku z wężykiem) Mechanik nie może zrobić synchro bo twierdzi że przepustnice są walnięte popenkane czy coś. Nie mogę znalesć części do tego modelu:/ Tu pada najgłupsze pytanie dla was pewnie : CO TO ZA CZĘŚĆ ZAZNACZONA NA OBRAZKU?? Proszę o nie wyśmiewanie się tylko o pomoc :) z góry dzieki :)

-- 22 Mar 2013, 11:22 --

Jest to oczywiście 4 gaźnikowy sprzęt.
Załączniki
P3228136.JPG
...Żyję po to aby jeździć- Jeżdżę po to aby żyć....
Sklep Motocyklowy Warszawa - moto NUMiK
Awatar użytkownika
wwitek123
Klubowicz
Klubowicz
Imię: Wojtek
Miejscowość: Kraśnik
Plecak: Nie potrzebuje obciążenia
Garnek: Nolan N86 N-COM
Numer GG: 8024325
Motocykl: Yamaha TDM 900 '02
Kontakt:

Re: Pomocy przy gaźnikach!!

Post autor: wwitek123 »

Na moje oko do odma silnika ;)
Miej wyjebane, a będzie Ci dane.
Awatar użytkownika
zolniez1
Rowerzysta
Imię: Łukasz
Miejscowość: Złotniki-Kraków
Plecak: Laura
Garnek: AGV K3
Numer GG: 7464906
Telefon: 504162439

Post autor: zolniez1 »

Ok dzięki :) a nie wiesz co może być w gaźnikach nie tak że jak są pełne benzyny przed odpaleniem to jak dolewałem paliwa do baku to wszystko wylatywało przez odme... :( może to być faktycznie wina przepustnic spękanych które nie trzymają ciśnienia w gaźniku ?:|
...Żyję po to aby jeździć- Jeżdżę po to aby żyć....
Awatar użytkownika
Greku_
Motocyklista
Imię: Rafał
Miejscowość: z domu
Garnek: LS2

Post autor: Greku_ »

jezeli sie przelewa to bardziej zaworki iglicowe puszczaja. Nie wyobrazam sobie jak przepustnica moze byc popekana? Predzej gumowa membrana
Awatar użytkownika
wwitek123
Klubowicz
Klubowicz
Imię: Wojtek
Miejscowość: Kraśnik
Plecak: Nie potrzebuje obciążenia
Garnek: Nolan N86 N-COM
Numer GG: 8024325
Motocykl: Yamaha TDM 900 '02
Kontakt:

Post autor: wwitek123 »

Powód może wydawać się dość nietypowy np. może ktoś kiedyś jak zakładał zbiornik to pomylił wężyki w zbiorniku i podłączył podciśnienie zamiast któregoś wężyka od paliwa( a są 2 - rezerwa i zasilanie główne). To już taki mój pomysł trochę z kosmiczny, ale sprawdź też :) Bo pisałeś ze jak dolewasza paliwa do zbiornika to wywala przez odmę a odma tez jest połącząna z podciśnieniem. Drugim bardziej realnym problemem może być jakiś śmieć w kraniku który jest otwierany przez podcisnienie- warto też to sprawdzić, no i tak jak kolega Greku_ pisał zawroki iglicowe też sprawdź no i informuj na bieżąco co i jak. pzdr :drunk:
Miej wyjebane, a będzie Ci dane.
ODPOWIEDZ