Witam mam nietypowe pytanie... Mianowicie ja swoją edukacje mechaniczną zakończyłem na etapie ogar2 prócz er5 mam jeszcze kawe zr550 i odnośnie jej dotyczy moje zapytanie. Moto kupiłem niesprawne(problem z gaźnikami) mechanik poczyścił gaźniki i moto odpala ale jest jeden mankament wolno zchodzi z obrotów a po zgaszeniu motocykla wylewa paliwo na ziemie z części zaznaczonej na fotce (czarna guma w silniku z wężykiem) Mechanik nie może zrobić synchro bo twierdzi że przepustnice są walnięte popenkane czy coś. Nie mogę znalesć części do tego modelu:/ Tu pada najgłupsze pytanie dla was pewnie : CO TO ZA CZĘŚĆ ZAZNACZONA NA OBRAZKU?? Proszę o nie wyśmiewanie się tylko o pomoc z góry dzieki
-- 22 Mar 2013, 11:22 --
Jest to oczywiście 4 gaźnikowy sprzęt.
Załączniki
...Żyję po to aby jeździć- Jeżdżę po to aby żyć....
Ok dzięki a nie wiesz co może być w gaźnikach nie tak że jak są pełne benzyny przed odpaleniem to jak dolewałem paliwa do baku to wszystko wylatywało przez odme... może to być faktycznie wina przepustnic spękanych które nie trzymają ciśnienia w gaźniku ?:|
...Żyję po to aby jeździć- Jeżdżę po to aby żyć....
Powód może wydawać się dość nietypowy np. może ktoś kiedyś jak zakładał zbiornik to pomylił wężyki w zbiorniku i podłączył podciśnienie zamiast któregoś wężyka od paliwa( a są 2 - rezerwa i zasilanie główne). To już taki mój pomysł trochę z kosmiczny, ale sprawdź też Bo pisałeś ze jak dolewasza paliwa do zbiornika to wywala przez odmę a odma tez jest połącząna z podciśnieniem. Drugim bardziej realnym problemem może być jakiś śmieć w kraniku który jest otwierany przez podcisnienie- warto też to sprawdzić, no i tak jak kolega Greku_ pisał zawroki iglicowe też sprawdź no i informuj na bieżąco co i jak. pzdr