er5 silnik słaby po nagrzaniu się.

Dział dotyczący spraw silnikowych

Moderatorzy: Miłosz, Kamyk, lucek, bartoszto, jotto, Kanc1erz

OLOG60
Rowerzysta
Imię: OLO
Miejscowość: Tychy
Plecak: NATALKA
Garnek: Naxa

Re: er5 silnik słaby po nagrzaniu się.

Post autor: OLOG60 »

--Szarpniecie moze byc od zabieraka ,a czy pomyslałes o kablach wysokiego napięcia jesli są stare to pewnie juz maja przebicie i nie przewodzą prądu jak należy po nagrzaniu go zamula :!:
Sklep Motocyklowy Warszawa - moto NUMiK
Awatar użytkownika
Lish
Klubowicz
Klubowicz
Imię: Karol
Miejscowość: Piaseczno
Plecak: Kiti
Garnek: biały
Telefon: 500366623
Motocykl: fzs600 pies
Kontakt:

Post autor: Lish »

Na forum fazera czytałem coś właśnie w temacie, że jak się nagrzeje to ma czkawkę i w końcu gaśnie. Wyszło, że to przewody do świec albo same kapturki.
Awatar użytkownika
Damiano
Motocyklista
Imię: Damian
Miejscowość: Kraków / Nowa Huta
Garnek: HJC FG-15 Kynee
Telefon: 797873166
Motocykl: V strom DL 650

Post autor: Damiano »

spróbuj wymienić przewody i kapturki, za przewód grosze wychodzi bo sprzedają na metry, a za kapturki NGK coś kolo 15-17 od szt. dawałem :)
Jawa350ts 89r. -->Kawasaki Er 5 02r. --->Suzuki Sv 650S 05r.--> Suzuki VStrom 650 06r. :>

Żyje się po to...by spełniać marzenia :>
TommyLeeJons
Podawacz śrubek
Miejscowość: Zamość
Garnek: LZ6
Numer GG: 1111
Telefon: 11111

Post autor: TommyLeeJons »

Ja już fajki kupiłem (są nowe) no mogę przewody pozmieniać i zobaczyć co i jak będzie się dziać. Usterka nie jest ewidentna coś pada albo coś już padło ale nie mogę dojść co, każdy trop sprawdzam.
nie można tego nazwać taką typową czkawką bo moto aż tak się nie tłami żeby zgasnąć lub falować obrotami +/- 500, ale jest to wyczuwalne i te powoli schodzące obroty mnie dobijają to wina jednej rzeczy której nie mogę znaleźć.

może coś ktoś powie na obroty które początkowo spadają bardzo dobrze a pod koniec tak jakby zatrzymują się, od czego zależą zwiększające się samoistnie obroty. Wydaje mi się, że lewe powietrze to zaniża obroty a zbyt duża mieszanka paliwa podwyższa ale już nie wiem w co jeszcze można zaingerować w gaźniku a czego bym nie ruszył.
czy podające cewki mają takie objawy jak napisałem wyżej ?
OLOG60
Rowerzysta
Imię: OLO
Miejscowość: Tychy
Plecak: NATALKA
Garnek: Naxa

Post autor: OLOG60 »

Cewka jak padnie to nie ma iskry ,tak na odległość to ciezko stwierdzic ,jestem w stanie wysłać ci gaznik,bo mam stary jest jedna membrana od przepustnicy walnięta ale masz w swoim dobrą to tylko przełozysz ,podaj adres ,moze w ten sposób do czegos dojdziesz ,trzeba sobie pomagac .
TommyLeeJons
Podawacz śrubek
Miejscowość: Zamość
Garnek: LZ6
Numer GG: 1111
Telefon: 11111

Post autor: TommyLeeJons »

Witam po czasie.
Oczywiście nie zrobiłem tej usterki i dalej jest tak jak było.
Mam pytanko czy elementy z układy zapłonowego (dekiel z uzwojeniami i czujkami, moduł zapłonowy, cewki) pasują z bardzo podobnego silnika Hondy cb500 bo nie mogę znaleźć nikogo z kawasaki 500 w mojej okolicy żeby podmieniać części.
Czy można w jakiś sposób sprawdzić zapłon i jego elementy czy tylko drogą podmieniania można namierzyć usterkę ??
jaro87
Rowerzysta
Miejscowość: biłgoraj
Telefon: 669046226

Post autor: jaro87 »

kolego zrobiłeś ten motorek?
ODPOWIEDZ