Witam wszystkich
Krótko pisząc odblokowywałem swoją er-kę i mam problem ...
Zakleiłem otwory w przepustnicach i teraz w trakcie jazdy przy 6-8 tyś ma problem z wkręceniem się ....
na biegu jałowym faluje ...
miał ktoś może podobne objawy ?
z góry dziękuję za podpowiedzi
-- 03 Cze 2013, 20:42 --
zapomniałem dodać że wcześniej tego problemu nie było tylko była zblokowana nic więcej nie tykałem ...
No ok
Jak tam powinno być ustawione ?
Gdzieś czytałem że w książce serwisowej jest napisane aby dyszę od mieszanki wkręcić do końca po czym wykręcić o jeden obrót i 1/4 czy tak zrobić czy próbować na jakim ustawieniu motocykl będzie się lepiej sprawować ?
Nie dysze, a śrubkę od regulacji mieszanki. W książce serwisowej jak dobrze pamiętam jest napisane ze trzeba wykręcić tą śrubkę o 1 i 1/4 +-1/4 obrotu, wiec pole manewru regulacji jest całkiem spore.
Powiem wam że kompletna klapa ...
Otwory w przepustnicach zatkanie Kawasa nie działa jak należy próbowałem regulować mieszankę na marne nic dalej brak ciągu między 6-8 tyś
Kompletna klapa :'(
-- 04 Cze 2013, 21:30 --
Wyciągnę chyba gaźniki i z powrotem postaram się zrobić ustawienia fabryczne zblokowanej ER bo tak jak teraz jest tragicznie
Jak wyciągniesz gazniki to sprawdż rozmiar dysz moze są jakieś mniejsze założone na forum gdzieś był temat jaki rozmiar powinien być orginalnie
A na każdym biegu tak masz
Sprwadz filtr powietrza
teraz to czekam na weekend żeby wyjąć gaźniki ustawić tak jak podają inni na jeden obrót i 1/4 +/- czyszczenie i się zobaczy co i jak a co do obrotów do 2 biegu jak się przeciągało to przechodziła ta barierę ale na 3 już klawo a na 4 już wgl przy 7 tyś stawała i koniec
-- 07 Cze 2013, 15:21 --
A mógłby ktoś jeszcze napisać jak synchronizować gaźniki ??
Mam przyrządy ale nie wiem czym kręcić ... Wie ktoś może ??