ZAWORY jeszcze raz

Dział dotyczący spraw silnikowych

Moderatorzy: Miłosz, Kamyk, lucek, bartoszto, jotto, Kanc1erz

OLOG60
Rowerzysta
Imię: OLO
Miejscowość: Tychy
Plecak: NATALKA
Garnek: Naxa

Re: ZAWORY jeszcze raz

Post autor: OLOG60 »

No ja to jestem chory jak cos nie gra i tak długo naprawiam az jest ok,bo gadki typu" ten typ tak ma" to masakra jak dla mnie zbywanie klienta i tyle ,sprubuj sam ustawic uwierz w swoje siły ,jesli masz troszke smykałki napewno dasz rade jest super opis w ZRÓB TO SAM ,wez sobie browarka na uspokojenie i do dzieła ,a jaka satysfakcja ,chcesz miec dobrze zrób sobie sam pzdr :D
Sklep Motocyklowy Warszawa - moto NUMiK
KELGAR
Motocyklista
Imię: Mateusz
Miejscowość: Świdnica
Plecak: z książkami ^^
Garnek: Shark S600

Post autor: KELGAR »

Nie mam odpowiedniego miejsca niestety, a mój garaż obecnie nie nadaje się do tego typu zadań. Nie mam nawet prądu, dlatego jestem zmuszony do korzystania z usług serwisu... ;/
Awatar użytkownika
Corr
Motocyklista
Imię: Adam
Miejscowość: Zabrze
Motocykl: Kawasaki ZX-6R 05'

Post autor: Corr »

Tych browarków na uspokojenie to proponuję więcej niż jeden. U mnie się skończyło na ukręconej śrubie od pokrywy zaworów(tydzień czekania na nową) i tej od spuszczania płynu chłodzącego w pompie(zdejmowanie pokrywy pompy i rozwiercanie śruby), dodam, że to przy użyciu klucza dynamometrycznego... Co najlepsze i tak muszę to rozbierać jeszcze raz bo uszczelka pod pokrywą zaworów się poci :lol:

Co do metalicznego cykania z jednej strony to raczej nie, słychać zawory ale równomiernie i bez jakiś niepokojących dodatkowych dźwięków.

Robiłem to pierwszy raz, mam minimalne doświadczenie mechaniczne, więc chyba nie jest to takie trudne ;)
Kawasaki Er5 99' -> Kawasaki ZX-6R 636 05'
OLOG60
Rowerzysta
Imię: OLO
Miejscowość: Tychy
Plecak: NATALKA
Garnek: Naxa

Post autor: OLOG60 »

Ciezko ukręcic srube od dekla bo jest z kołkiem ograniczajacym wiec czujesz opór sam w sobie a ta od płynu zwykła 8 nasadką i wystarczy :D
Awatar użytkownika
Kamyk
Administrator
Administrator
Imię: Rafał
Miejscowość: Bydgoszcz/Szczecin/Berlin
Plecak: Ewa
Garnek: Shoei XR-1000 / HJC
Numer GG: 2697152
Motocykl: Testowy

Post autor: Kamyk »

A ja dodam filmik jak to dziala:

Kamyk
Er5 -> SV 650 K3 -> ST xtz 750 '89 + ...
Awatar użytkownika
Corr
Motocyklista
Imię: Adam
Miejscowość: Zabrze
Motocykl: Kawasaki ZX-6R 05'

Post autor: Corr »

OLOG60 pisze:Ciezko ukręcic srube od dekla bo jest z kołkiem ograniczajacym wiec czujesz opór sam w sobie a ta od płynu zwykła 8 nasadką i wystarczy :D
Z doświadczenia wiem, że się da i to wcale nie tak ciężko. Jeśli dokręcisz za słabo będzie się pocić uszczelka... Gdzieś wyczytałem, że te śruby to jednorazówki i za każdym razem powinny być wymieniane. Z tą od płynu to w ogóle nie wiem bo wcale nie dokręcałem mocno a łebek się urwał, może była już uszkodzona po jakiejś glebie...

Może mam takie szczęście i mój moto jest z jakiejś g****anej partii materiału :lol:
Kawasaki Er5 99' -> Kawasaki ZX-6R 636 05'
ODPOWIEDZ