2 litry, ale mieści się jeszcze w granicy poniżej 2,0 bo dokładnie ma 1984ccm, tak mi powiedzieli jak dzwoniłem obliczać składkę.piter3105 pisze:Ja mam na siebie zarejestrowany motocykl od maja 2010r. i w styczniu tego roku za OC i NNW zapłaciłem 202 zł (Uniqa). NNW jest na 14000 zł z tego co pamiętam. Przeniosłem się z PZU w końcu, bo tam samo OC kosztowało 200 zł, a mało tego to przez 3,5 roku jakieś tam zniżki mi wskakiwały, a OC ciągle płaciłem tyle samo. Jak pytałem dlaczego tak jest to mi tłumaczyli, że ubezpieczenia ogólnie podrożały i dlatego...
pigwa jak chcesz tę furę zarejestrować? Na siebie i ojciec współwłaściciel czy odwrotnie? Zawsze jakąś zwyżkę masz za wiek pojazdu powyżej 12 lat i jednak 2 litry pojemności. Dodam jeszcze, że dla mojego ojca z max zniżkami najtańszy jest albo MTU albo Proama.
Kanc1erz, jeśli dobrze zrozumiałem, że z 40 % zniżką płacisz 220 zł samego OC to jakoś dużo mi się wydaje.
No zamierzam chyba zarejestrować na ojca, a siebie współwłaścicielem zrobić. To by wyszło najtaniej.
Na audi a3 z 1999r rejestrowane na ojca płaciłem 350zł tutaj jakby się udało podobnie zrobić to byłbym zadowolony.