No a ja to już widzę że weteran chyba jestem...;p
Miałem szlifa...1,2 no może 3 ale jeden był taki którego zapamiętam do końca życia....
Jechałem po deszczu drogą jakieś 90-100km/h i z boku wyjechało mi auto stojące na poboczu....
Ostry hamulec(ominąć nie mogłem bo z naprzeciwka jechała ciężarówka więc wybrałem mniejsze zło)moto zaczęło zarzucać tyłem a ja próbowałem wyprowadzić i jednocześnie wyhamować ale tył rzucało raz w lewo raz w prawo i za każdym razem coraz mocniej....
Za 4 może 5 próbą wyprowadzenia z poślizgu moto zaczęło się ustawiać pod kątem 90 stopni do jazdy i wtedy zrozumiałem że już nic nie dam rady zrobić
W między czasie koleś z samochodu chyba widział że źle zrobił i odbił na pobocze...
A ja wyłożyłem moto na bok i szlifowałem obok niego z jakieś 40 metrów cały czas towarzyszył temu odgłos tarcia plastiku o asfalt.
Gdy już się zatrzymałem i podniosłem zobaczyłem jak koleś mija mnie samochodem(ten co mi drogę zajechał) i nawet się nie zatrzymał by spytać czy wszystko jest ok.A stał na drodze bo mu się zachciało na dupy jechać żeby "poruchać" ale wracając do tematu...
Podszedłem do moto z wizją ogromnych zniszczeń...
Podniosłem je i wtedy zobaczyłem ogrom zniszczeń jakim był porysany gmol..;p i tyle

Gmole kupiłem na allegro za 150zł +browar za malowanie proszkowe i w tej właśnie pamiętnej chwili zwrócił mi się z OOOOGROMNYM nakładem.W nagrodę gmole dostały nową farbę i mają się świetnie,Tak więc kupujcie porządne gmole a nie jakieś badziewia które ładnie wyglądają....
A jeżeli chodzi o moje uszkodzenia mnie w tym wypadku to...nie było mi nic no poza bolącym bokiem bo jeszcze nie miałem ochraniaczy w spodniach.
A ciuchy jakie miałem to kurtka i spodnie "OZONE" rękawice"WOLF" buty"NITRO" kask"HJC"
I powiem wam że te firmy są rewelacyjne bo służą mi już przez wiele tysięcy kilometrów i 2 okrągłe lata i praktycznie jeździły w każdych warunkach i jestem z nich jak najbardziej zadowolony przez co też w tym roku kupiłem sobie nową kurtkę OZONE a starą(nic a nic nie zniszczoną przekazałem znajomemu).
[color=#0040FF]BRACI SIĘ NIE TRACI-to hasło powinno łączyć wszystkich motocyklistów!!!!! :)[/color]