Dzisiaj polatałem

Wszystko co związane z turystyką

Moderatorzy: Miłosz, Kamyk, lucek, bartoszto, jotto

Awatar użytkownika
wwitek123
Klubowicz
Klubowicz
Imię: Wojtek
Miejscowość: Kraśnik
Plecak: Nie potrzebuje obciążenia
Garnek: Nolan N86 N-COM
Numer GG: 8024325
Motocykl: Yamaha TDM 900 '02
Kontakt:

Re: Dzisiaj polatałem

Post autor: wwitek123 »

Przelotem byłem :P
Miej wyjebane, a będzie Ci dane.
Sklep Motocyklowy Warszawa - moto NUMiK
Awatar użytkownika
jolja
Motocyklista
Imię: Jola
Miejscowość: Kraków
Garnek: LS2 Wolf

Post autor: jolja »

To zwracam honor :D
Manonfire
Rowerzysta
Imię: Paweł
Miejscowość: Warszawa
Garnek: Nolan N86

Post autor: Manonfire »

Pierwsza poważna wycieczka Erykiem. Z Wawy do Białowieży. W te i nazad nakręciłem 485 km. Kurczę, wschodnie Mazowsze, Podlasie to tak piękne miejsca że mogę tylko powtórzyć przysłowie: "Cudze chwalicie, swojego nie znacie".
Z dwoma kumplami (Transalp700 i TDM900) wyjechaliśmy 0 8-mej (trochę mżyło na początku, ale co tam...), powrót o 20. Eryk niestety się zbiesił 20 km. przed Hajnówką. Utrata mocy, parę szarpnięć i jakby odcięło zapłon. Ale po 2 min. odpalił i kolejne prawie 300 km. do końca wycieczki nawet nie kwiknął. To już drugi raz, tydzień temu też się tak nieprzyzwoicie zachował, ale nie mam pomysłu, co to. Znaczy mam dwa, ale to nie ten dział. Na pewno tam napiszę.
Generalnie super wycieczka. Średnia przelotowa 100km/h, z powrotem na obwodnicy Wyszkowa przepisowe 120, tylko przy wyprzedzaniu włączał się tryb turbo i jakoś tak 150. I jeszcze chciał ładnie iść, ale ja już nie :oops: . Spalanie ok. 4,5l. Jutro zobaczę, czy wchłonął też oliwę, a jeśli tak, to ile.

Jeśli ktoś tam nie był, to bardzo polecam. Niby nic wielkiego, ale klimat powala. Ludzie, którzy się do siebie uśmiechają, do "obcych" też. Widoki, zapachy (rzecz jasna nie wszystkie :lol: ) - super.

Kończę, bo czuję, że końca by nie było.

Pdr.
WSK 125 -> MZ ETZ 150 -> MZ ETZ 250 (gleba) -> 22 lata przerwy w motożyciorysie-> Skuterek Zipp -> Kawasaki ER-5
Awatar użytkownika
adiplo
Motorowerzysta
Imię: Adam
Miejscowość: Gdańsk
Garnek: HJC

Post autor: adiplo »

A ja taką fotkę z dzisiaj zamieszczę: dziabelska cyfra na licznku :twisted:
Obrazek

-- 29 Wrz 2014, 23:15 --

A żeby nie było że nie w temacie.
Wczoraj trasa Gdańsk-Piaski (koniec Mierzei Wiślanej) razem około 190km. Po drodze prom, obóz koncentracyjny Sztuthoff i plaża!
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
nie chodzi o to by złapać króliczka, lecz aby gonić go...
Awatar użytkownika
Thyone
Motorowerzysta
Imię: Majkel
Miejscowość: Śląsk
Garnek: Scorpion EXO-2000
Numer GG: 1525827
Motocykl: Z750S

Post autor: Thyone »

Korzystając z pogody też wybrałem się na "małe" co nieco. Pod koniec nie przyglądałem się za bardzo licznikowi ale myślę, że przejechałem jakieś ~280-290km.
Ogólnie rzecz biorąc trasa biegła przez Imielin, Kęty, Międzybrodzie Żywieckie, Żywiec, Węgierską Górkę, Kubalonkę, Wisłę oraz Ustroń. Nie stało nic na przeszkodzie żeby kilka razy przelecieć przez Kubalonkę, która była w sumie celem całego 'tournée' :D

Miałem też zamiar przejechać przez Czechy ale przeliczyłem się trochę czasowo i.. wyszło jak wyszło :)

Zapora w Porąbce
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Gdzieś przed Istebną
Obrazek

Okolice Kubalonki
Obrazek

W czasie postoju gdzieś się zerwało kilka kucy :roll:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

W trakcie powrotu zaczęły dobiegać dziwne dźwięki z przedniego koła. Myślałem, że coś jest nie tak z tarczą, klockami czy zaciskiem ale jednak to nie to. W garażu po bardziej szczegółowych oględzinach okazało się, że śruba mocująca błotnika gdzieś po drodze się poluzowała i odkręciła się na tyle, że zaczęła trzeć o oponę :?
Dokręcę ją w najbliższym czasie ale tym razem chyba zainwestuję w klej do gwintów :)

Wydaje mi się, że jeszcze o czymś miałem wspomnieć.. ale dzisiaj już sobie chyba nie przypomnę :D

W każdym razie - polecam przejazd drogą 948 w okolicach Jeziora Międzybrodzkiego i Jeziora Żywieckiego, drogę S69/69 (od Żywca aż po.. zjazd na 943 w stronę Wisły :P), no i oczywiście Kubalonkę.

To tyle ;)

Obrazek
Awatar użytkownika
jolja
Motocyklista
Imię: Jola
Miejscowość: Kraków
Garnek: LS2 Wolf

Post autor: jolja »

Żywiec cudowności, uwielbiam te drogi :) A ta Kubalonka to co to dokładniej jest? (mam nadzieję, że nie wykazuję się jakąś gigantyczną ignorancją :P )
Kanc1erz
Klubowicz
Klubowicz
Imię: Michał
Miejscowość: Ornontowice k/Gliwic
Garnek: Scorpion EXO-1200
Numer GG: 8278420
Motocykl: SV-650SF

Post autor: Kanc1erz »

jolja pisze:Żywiec cudowności, uwielbiam te drogi :) A ta Kubalonka to co to dokładniej jest? (mam nadzieję, że nie wykazuję się jakąś gigantyczną ignorancją :P )
Taka ładna wieś też :P
ER-5 1998r. Od 07.04.2014r.
SV650S 2007r. Od 29.04.2018r.
Chętnie pomogę również w zakresie projektowania elektroniki oraz szeroko rozumianej informatyki i komputerów.
Awatar użytkownika
Kamyk
Administrator
Administrator
Imię: Rafał
Miejscowość: Bydgoszcz/Szczecin/Berlin
Plecak: Ewa
Garnek: Shoei XR-1000 / HJC
Numer GG: 2697152
Motocykl: Testowy

Post autor: Kamyk »

I to sie nazywaja relacje z polatanek! SUPER!

Kamyk
Er5 -> SV 650 K3 -> ST xtz 750 '89 + ...
Awatar użytkownika
Corr
Motocyklista
Imię: Adam
Miejscowość: Zabrze
Motocykl: Kawasaki ZX-6R 05'

Post autor: Corr »

jolja pisze:Żywiec cudowności, uwielbiam te drogi :) A ta Kubalonka to co to dokładniej jest? (mam nadzieję, że nie wykazuję się jakąś gigantyczną ignorancją :P )
wieś wsią ale droga dojazdowa ... :serce: np: http://www.youtube.com/watch?v=Busl1cuwJ1Q

chociaż mimo momentami fatalnego asfaltu bardziej przypadł mi do gustu salmopol niż kubalonka, może dlatego, że za każdym razem nadziewałem się tam na zawalidrogę i cały sznurek aut za nim :lol:
Kawasaki Er5 99' -> Kawasaki ZX-6R 636 05'
Awatar użytkownika
jotto
Klubowicz
Klubowicz
Imię: Marek
Miejscowość: Gdańsk
Motocykl: Africa Twin

Post autor: jotto »

Też śmigałem po Kubalonce :D
Obrazek