Czy ktoś z was próbował malować nie tylko motocykl ale np. kask PlastiDip-em? Chodzi o plastikową powłokę w sprayu. Ludzie na forum próbowali oklejać ER-ki folia, ale może to jest lepsze rozwiązanie? Dlaczego pytam: chce pomalować kask na inny kolor. Znudził mi się mój Shoei wiec postanowiłem maznąć go na biało, albo na coś innego. Wydaje się być proste i łatwo można wrócić do poprzedniego malowania.
fajny motyw, kiedyś widziałem jak malowali tym felgi/ alufelgi. Powinno być wytrzymałe. Koła są bardziej narażone na różnego rodzaju warunki niż kask ( oczywiście pomijając incydenty drogowe itp )
No wlasnie Duzo kolorow. Moim zdaniem do kasku jest idealne, bo kask zadko kiedy narazony jest na zadrapania z powodu kamyczkow czy tez uderzen. W samochodzie jest inaczej. W motocyklu tez. Np. trzeba by bylo uwazac na baku, bo jednak kontakt jest caly czas z nogami. Zakupie i bede probowal na kasku A co!
To co ludziska! Jedziemy skoksem. Kto sie pierwszy odwazy? Dawajcie zdjecia jak bedziecie mieli jakies efekty. Ja zamawiam na allegro kolor i pomaluje kask jak tylko bede mial chwile. Sadze, ze nastepny weekend bedzie efekt