dałem znajomemu tapicerowi do zrobienia.
Wydaje mi się że bez obniżania nie ma szans, bo przy profilowaniu, wycina gąbkę z przedniej części. chyba że zrobisz coś na wzór siedzenia Thonka. On bodajże podwyższył część dla pasażera.
Dzieki bardzo. Znalazlam jakies pogladowe , trzeba było troche podzwonić.
U Ciebie fajnie to wyglada
Co do wczesniejszego posta Milosza to mam niestety tylko 162 cm...i moje nogi też nie są za dlugie niestety Jeżdziłam niższym Varadero, ale nie dostawałam
A tapicer powiedział, że zajmie mu to kilka godzin, ale na wiosne bo chce , żeby ERką przyjechać - co jest w sumie jasne...
Rozwiewam wątpliwości. Kanapa przed liftem, nie pasuje do ER5 po lifcie. Przed obniżaniem swojej (po lifcie), przymierzałem kanapę Keteiz'a (przed liftem) i nie pasowała. zecia_a: Przy twoim niskim wzroście i zapewne małej wadze, nie ma co się zastanawiać i trzeba obniżać erkę (Ileż ja bym miał mniej "parkingówek" gdybym swoja obniżył wcześniej:) ). Bardzo dużo daje wycinanie gąbki po bokach, aby kanapa była węższa. Pewne oparcie w każdych warunkach - bezcenne
Żółty pisze:Rozwiewam wątpliwości. Kanapa przed liftem, nie pasuje do ER5 po lifcie. Przed obniżaniem swojej (po lifcie), przymierzałem kanapę Keteiz'a (przed liftem) i nie pasowała. zecia_a: Przy twoim niskim wzroście i zapewne małej wadze, nie ma co się zastanawiać i trzeba obniżać erkę (Ileż ja bym miał mniej "parkingówek" gdybym swoja obniżył wcześniej:) ). Bardzo dużo daje wycinanie gąbki po bokach, aby kanapa była węższa. Pewne oparcie w każdych warunkach - bezcenne
Kanapa przed liftem, środkowe mocowania ma na haki, a po,środkowe mocowanie, na bolce zatrzaskowe w listwę na ramie. Dużo stabilniejsze i pewniejsze.
Żółty bardzo dziękuje. Trzeba mierzyć siły na zamiary a ja chciałabym wreszcie pewnie stać na nogach - na dwóch kółkach - jakkolwiek dziwacznie to nie zabrzmi.
Heh a masę mam zdecydowanie gdzieś 4 x mniejszą od Erki