Osobiście polecam plasti dipa. Dzisiaj pomalowałem kask tym preparatem. Wcześniej nie miałem żadnego doświadczenia w malowaniu z żadnego rodzaju spray'em a efekt jest zadowalający (ale nie idealny). Zdjęcia b.słabej jakośći bo robione w garażu jak i cienkim aparatem w telefonie...
@Kamyk, zdaje sobie sprawę, że to koszta, ale gdyby pomalować (wielokolorowy) kask pierw czarnym PlastiDipem, a potem dopiero innym kolorem to nie byłoby problemu z przenikaniem oryginalnego malowania
@jankes2314, jaki miałeś kolor kasku przed zabawą?
Zastanawia mnie łatwość z jaką farba-folia odchodzi od szyby kasku. Ciekawe, czy przy wysokiej prędkości wiatr jest w stanie obrać ze skórki tak pomalowany kask jeżeli znajdzie się jakiś lekko odstający jej fragment?
Na pewno czarny lepiej kryje, dlatego nie wiem czy nie zrobie tak, ze pokryje najpierw czarnym a potem bialym, ale tofaktycznie dwa razy wieksze koszta. Zobacze czy bede sie w to bawil.
Kurde ja teraz sprawdzilem i nie kupilem dokladnie PlastDipa ale cos tanszego moze dlatego to sie tak nie pokrywa? Moze po porstu jest to podroba jakas. Zaraz poszukam orginalu i bede zamawial.
pewnie kupiles Plasti Lak zamiast Plasti Dip. Czytalem opinie tego zanim kupilem i wolalem nie ryzykować i dać te 20zł więcej i kupić cos sprawdzonego i sie opłacało. Bo na Plasti Lak dużo osób narzekało.
kupiłem na allegro, ta aukcja już się skończyła ale pod tu masz link do jednej z aukcji tego sprzedającego od którego kupowałem. http://allegro.pl/plastidip-bialy-white ... 61898.html