@radi gti
U! kolego

no to pomysł masz kosmiczny, sam to ostatnio oglądałem, ale po analizie wstępnej dochodzę do wniosku, ze konstrukcja ramy na to nie pozwala.
Nie chodzi nawet o zaczepy czy strach o wspawanie tego idelanie prosto a sam problem natury obciążenia w innym pkc podparcia ramy.
Ona faktycznie np na podbiciu w zakręcie lub ostrym łuku w duzym pochyle może dostać jakiegoś skrzywienia lub zwykłego chwilowego odkształcenia które zaowocuje tylko soczystym slidem...
poza tym sam wahacz mocowany w ramie bedzie przenosił w łukach obciążenia osiowe w stosunku do mocowania w ramie, które teraz zjadają wlasnie dwa amory. Co on na to?
Tu słusznie ktoś zagadał odn amorka z GPZ, trzeba by zrobić swap ewentualnie, bo konstrukcja robiona samodzielnie to trochę strach...
Analizowałeś co się stanie z motocyklem jak podniesiesz srodek cieżkości? lub podnosząc tylko tył przesuniesz obciążenie na przedni widelec?
mozna podnieść przedni,ale wydłużenie lag spowoduje wiekszą odległość między osiami przy tym samym kącie główki ramy...
motocykl może się zacząć walić w zakręt
kazdy z tych parametrów wpływa zasadniczo na trakcję -przechyły.
mam nadzieje, ze coś wymyślisz.
niemniej z wypiekami na twarzy czekam co tam naskrobiesz, bo sam mam pewien pomysł odn zawieszenia z przodu

POWODZENIA!!!