a moge sie zapytac skad ja masz? 99pln a 70euro to troche roznica hahaMathisse pisze:mam podobną - tylko nie carbon (oraz wydaje mi się, że mniej przyciemnioną) i cena zdecydowanie nie taka (99 pln przy 150 km/h nic się z nią złego nie dzieje i dobrze osłania - pod warunkiem, że się leży na baku.
Szyba
Moderatorzy: Miłosz, Kamyk, lucek, bartoszto, jotto, Kanc1erz
- Pozytywny
- Rowerzysta
- Imię: Konrad
- Miejscowość: Irlandia
- Garnek: Nitro
Re: Szyba
Możesz wrzucić jakieś fotki jak to wygląda i podac namiary gdzie kupić takową?Pozytywny pisze:a moge sie zapytac skad ja masz? 99pln a 70euro to troche roznica hahaMathisse pisze:mam podobną - tylko nie carbon (oraz wydaje mi się, że mniej przyciemnioną) i cena zdecydowanie nie taka (99 pln przy 150 km/h nic się z nią złego nie dzieje i dobrze osłania - pod warunkiem, że się leży na baku.
- Mathisse
- Motocyklista
- Imię: Airoh
- Miejscowość: Wałbrzych
- Garnek: Airoh
kupiłem na motobazarze,
dzisiaj dla odmiany wyrwałem zbroję super shield za 199 (cena na metce 119 EUR)
dzisiaj dla odmiany wyrwałem zbroję super shield za 199 (cena na metce 119 EUR)
Chciałbym się wysypiać na tyle, by rano czuć, że się budzę a nie zmartwychwstaję.
-
- Klubowicz
- Imię: Michał
- Miejscowość: Ornontowice k/Gliwic
- Garnek: Scorpion EXO-1200
- Numer GG: 8278420
- Motocykl: SV-650SF
Mam szybę Puiga (choć nie wiem jaki to model -> była już na moto założona). I osobiście powiem, że jej sztywność pozostawia wiele do życzenia No i mogła by byś troszkę wyższa.
ER-5 1998r. Od 07.04.2014r.
SV650S 2007r. Od 29.04.2018r.
Chętnie pomogę również w zakresie projektowania elektroniki oraz szeroko rozumianej informatyki i komputerów.
Chętnie pomogę również w zakresie projektowania elektroniki oraz szeroko rozumianej informatyki i komputerów.
- Pozytywny
- Rowerzysta
- Imię: Konrad
- Miejscowość: Irlandia
- Garnek: Nitro
Zrob zdjecie i podeslij, przydalo by sie Albo na google znajdz!Kanc1erz pisze:Mam szybę Puiga (choć nie wiem jaki to model -> była już na moto założona). I osobiście powiem, że jej sztywność pozostawia wiele do życzenia No i mogła by byś troszkę wyższa.
Z gory dzieki
-
- Oldmotocyklista
- Imię: Krzysztof
- Miejscowość: krk
A wystarczy kupić poliwęglan 50x50 na Allegro za 50,- nadać mu kształt na zimno przy pomocy taśm,gum bagażowych i na co tam jeszcze pozwoli pomysłowość. Wsadzić do piecyka kuchenki. Podgrzać i ostudzić by zapamiętał kształt. Przyciąć do potrzebnego kształtu i wielkości i mamy mocna szybę na lata skrojoną w/g własnej wizji.
Ostatnio zmieniony 05 sie 2014, 05:44 przez keteiz1, łącznie zmieniany 1 raz.
Ja kupiłem swoją za 100 zł nową i licząc przypuszczalnie zmarnowany czas, raczej taniej nie wyjdzie przy Twoim podejściu. A jak ktoś tego nie robił wcześniej to krzywo wyjdzie albo wogóle nie wyjdzie, bedzie telepać w trasie, źle wiać itp itd. Do tego kupując szybę, miałem w zestawie mocowania, śrubki i dziurki na nie, odpowiedni wymiar i grubość itp. Cena 100 zł raczej jest ok.keteiz1 pisze:Ja pier... Ale ceny tych szyb
A wystarczy kupić poliwęglan 50x50 na Allegro za 50,- nadać mu kształt na zimno przy pomocy taśm,gum bagażowych i na co tam jeszcze pozwoli pomysłowość. Wsadzić do piecyka kuchenki. Podgrzać i ostudzić by zapamiętał kształt. Rogami można dokonać jeszcze korekt opalarką. Przyciąć do potrzebnego kształtu i wielkości i mamy mocna szybę na lata skrojoną w/g własnej wizji.
Te po 200-300 to już faktycznie może być za drogo. Poza tym mamy nakedy w końcu. Niech nimi pozostaną.
-
- Klubowicz
- Imię: Michał
- Miejscowość: Ornontowice k/Gliwic
- Garnek: Scorpion EXO-1200
- Numer GG: 8278420
- Motocykl: SV-650SF
Oto zdjęcie mojej szyby: Troszkę porysowana (zapewne przy szlifie, migacz nieoryginalny). Jeżeli chodzi o wady to moim zdaniem jest ZA mało sztywna, troszkę ją telepie na wolnych obrotach.Pozytywny pisze:Zrob zdjecie i podeslij, przydalo by sie Albo na google znajdz!Kanc1erz pisze:Mam szybę Puiga (choć nie wiem jaki to model -> była już na moto założona). I osobiście powiem, że jej sztywność pozostawia wiele do życzenia No i mogła by byś troszkę wyższa.
Z gory dzieki
ER-5 1998r. Od 07.04.2014r.