Masz rację były opisane Posiadam te lusterka i jestem zadowolony. Długie ramię, duża powierzchnia lustra i do tego ładnie się prezentują na moto ale to już kwestia gustu.
HM. Dużo szersze od kierownicy są? Bardzo utrudniają kluczenie w korkach? (w Warszawie często zdarza mi się przepychać się dosłownie na styk jeśli chodzi o szerokość lusterek - są fabryczne).
Dziś przyszły nowe lusterka
Nie było żadnego problemu z ich zamontowaniem i wg mnie bardzo fajnie wyglądają (choć zdania mogą być podzielone).
Teraz tylko sprawdzić czy jest lepsza widoczność niż w tych starych
I oby te lusterka były szczęśliwe i oby więcej "głupich upadków" nie było
HM. Dużo szersze od kierownicy są? Bardzo utrudniają kluczenie w korkach? (w Warszawie często zdarza mi się przepychać się dosłownie na styk jeśli chodzi o szerokość lusterek - są fabryczne).
Szczerze to ciężko mi powiedzieć bo w mojej mieścinie nie mam problemu korków więc przeciskanie mi obce, poza tym jak kupiłem er-5 to miałem akcesoryjną kierownicę LSL, teraz mam TRW Lucas więc ciężko mi się odnieść jak szeroka jest w porównaniu z serią.
a ja mam inny problem z lusterkami, mam okrągłe i widoczność jest OK.... pod warunkiem, że nie złożą się podczas jazdy. I nie chodzi tu o to że za szybko jeżdże;) poprostu, mam już drugi komplet i mam wrażenie, że te lusterka żyją własnym życiem, skladają mi się w trakcie jazdy, w poprzednim sezonie jedno nawet odpadło w trakcie jazdy. teraz mam zupełnie nowe, ale wystarczyło 300 km i już sie ruszają:( Czy tez macie taki problem? Gdzieś kiedys czytałam że lusterka w ER-kach to największa wada konstrukcyjna tego modelu:)
raz mi się złożyły w czasie jazdy - ale wcześniej dłubałem coś przy kierownicy. ale wystarczyło dokręcić i po problemie.
generalnie - dokręcić i nie ruszać
Chciałbym się wysypiać na tyle, by rano czuć, że się budzę a nie zmartwychwstaję.