Pytania wszelkie
Moderatorzy: Miłosz, Kamyk, lucek, bartoszto, jotto, Kanc1erz
- 
				sHaky
 - Motocyklista
 - Imię: Bartosz
 - Miejscowość: Wejherowo
 - Garnek: Shark S900cFINKS WKY

Re: Pytania wszelkie
Tak sobie myślę skąd wiecie kiedy wam się paliwo skończy? (w maszynach gdzie nie ma wskaźnika paliwa)

S.omething 
Y.ou
S.houldn't
T.rust
E.ver
M.an
						Y.ou
S.houldn't
T.rust
E.ver
M.an
- czaro85
 - Klubowicz

- Imię: Cezary
 - Miejscowość: Maków Mazowiecki
 - Plecak: Agnieszka
 - Garnek: HJC FG-15
 - Numer GG: 5485371

Zaczyna się dusić i gasnąć wtedy przerzucasz na rezerwę i już wiesz że musisz odwiedzić stację paliw.
Ja mam tak że jak przechylam się w zakręcie to moto nagle zaczyna przygasać jak się prostuje to znowu łapie, wtedy wiem że niedługo będę musiał przerzucić na rezerwę.
Jeżeli chodzi o wskaźnik paliwa to niby mam ale wskazówka leży na czerwonym długo przed prawdziwym brakiem paliwa.

Ja mam tak że jak przechylam się w zakręcie to moto nagle zaczyna przygasać jak się prostuje to znowu łapie, wtedy wiem że niedługo będę musiał przerzucić na rezerwę.
Jeżeli chodzi o wskaźnik paliwa to niby mam ale wskazówka leży na czerwonym długo przed prawdziwym brakiem paliwa.
Virago 535 '88 -> Kawasaki ER-5 '03 -> ???
Ja mam pytanie o zegary, a raczej o ich zamianke. Ma ktoś może pomysł na uzyskanie jak najmniejszych rozmiarowo zegarów ale żeby był i wskaźnik prędkości i obrotomierz i wskaźniki kierunków itp? Przeglądałem allegro i ceny mnie po prostu rozwalają (części nowych oczywiście). Planuję założyć podwójny reflektor w bliższej lub dalszej przyszłości i szybkę a la buell co obniży mi cały przód i wielkie zegary er-5 raczej się pod nią nie zmieszczą. Zastanawiałem się nad kupnem użwanych zestawów ale nie kawasaki.

Ostatnio zmieniony 19 kwie 2013, 09:01 przez bellic, łącznie zmieniany 1 raz.

- DeFi
 - Klubowicz

- Imię: Rafał
 - Miejscowość: Września
 - Plecak: Brak
 - Garnek: LS2
 - Numer GG: 9958743
 - Telefon: 783757397
 - Motocykl: Yamaha FJR 1300 '01

Proponowałbym zainteresować się licznikiem Acewell. Mały i posiada na ekranie wszelkie informacje 
Co do zegarów z innych marek, to na 99% nie będzie pasować kostka w lampie.

Co do zegarów z innych marek, to na 99% nie będzie pasować kostka w lampie.
					Ostatnio zmieniony 18 kwie 2013, 18:37 przez DeFi, łącznie zmieniany 1 raz.

Kawasaki ER-5 '05 -> Kawasaki ZR-7 '00 ->Yamaha FJR 1300 '01
http://www.bikepics.com/members/defi/01fjr1300/
- 
				Judikam
 - Motorowerzysta
 - Imię: Kamil
 - Miejscowość: Czestochowa
 - Garnek: LS 2

Trzeba wziasc jeszcze pod uwage to ze Predkosciomierz jest na linke a obrotomierz jest elektrycznnie sterowany.

- radziorek15
 - Motocyklista
 - Imię: Radosław
 - Miejscowość: Białystok
 - Plecak: słowianka
 - Garnek: xr-1100 shoei
 - Numer GG: 9519818
 - Telefon: 693457668

Acewell + Linka acewell S-10 pasują do er-5, zapraszam do mojego tematy w dziale nasze er-ki, oraz na PW wszystko objaśnię i pomogę, montaż jest dziecinnie prosty.

er-5 + SV650S
						- LucasCNC
 - Motocyklista
 - Imię: Łukasz
 - Miejscowość: Głogów Małopolski
 - Garnek: HJC CS-14

Dzisiaj pośmigałem trochę i gdy zgasiłem silnik, trochę płynu chłodniczego wylało się wężykiem od zbiorniczka wyrównawczego na ziemię (płyn pod wpływem temperatury zwiększył swoją objętość i nadmiar przepłynął do zbiorniczka wyrównawczego, który się przepełnił) i jest to normalne, ale czy normalny jest niski stan płynu chłodniczego w tej bańce z filterkiem wychodzącej z gaźników? Obecnie w bańce widać około 1/4 poziomu (zwykle jest pełna).?

- Miłosz
 - Klubowicz

- Imię: Miłosz
 - Miejscowość: Plewiska/Poznań
 - Plecak: Monika
 - Garnek: HJC
 - Numer GG: 3369519
 - Motocykl: Gsf 1200N K5

Może to powietrze? Tzn, układ zapowietrzony, ale jeśli obroty nie falują to chyba ma marginalne znaczenie.

- 
				Pedro92
 - Rowerzysta
 - Imię: Piotr
 - Miejscowość: Gdynia/Pisz
 - Garnek: SHARK S600
 - Telefon: 517766502

Gdzie w 3mieście mógłbym oddać chłodnice do 'naprawy'? Cieknie tak jak tuhttp://forum.kawasaki-er5.pl/viewtopic. ... a&start=10 ktoś opisał, identycznie... Ale co ciekawe, nie zawsze 
Ew. można samemu to jakoś zrobić, czy nie warto się bawić?
Czy jazda jest szkodliwa w tym przypadku? Mam już zaplanowaną trasę 300km... Wolne w pracy już załatwione itp ;/

Ew. można samemu to jakoś zrobić, czy nie warto się bawić?
Czy jazda jest szkodliwa w tym przypadku? Mam już zaplanowaną trasę 300km... Wolne w pracy już załatwione itp ;/
- Miłosz
 - Klubowicz

- Imię: Miłosz
 - Miejscowość: Plewiska/Poznań
 - Plecak: Monika
 - Garnek: HJC
 - Numer GG: 3369519
 - Motocykl: Gsf 1200N K5

Pewnie cieknie w zależności od stopnia nagrzania silnika? Wentylator się włącza po zagrzaniu mocnym silnika? Możesz próbować jak opisywał Keteiz dalej w linku, ale jeśli płynu ubywa znacząco (kontroluj, dolej do pełna) i chcesz gdzieś dłużej latać to ja bym chyba oddał do regeneracji.
3 lata temu załatwiłem swoją karcherem na myjni, po regeneracji w zakładzie naprawy chłodnic samochodowych i przemysłowych (lepiej czasem w takie miejsce niż do mechanika) zrobili ją tak, że myślałem - nówkę wstawili
 Fakt, 200 pln wtedy z wymianą płynu i zniżką, bo jak przyszedł właściciel (przy kasie babka wołała 300),powiedział, że jak dla motocyklisty 200 - jeśli rachunku nie chcę 
W Gdańsku niestety nie mam pojęcia. Popytaj taksówkarzy albo pracowników myjni samochodowych gdzie są takie zakłady. Ci pierwsi często mają problemy, a Ci drudzy sporadycznie komuś chłodnicę rozwalą

3 lata temu załatwiłem swoją karcherem na myjni, po regeneracji w zakładzie naprawy chłodnic samochodowych i przemysłowych (lepiej czasem w takie miejsce niż do mechanika) zrobili ją tak, że myślałem - nówkę wstawili
W Gdańsku niestety nie mam pojęcia. Popytaj taksówkarzy albo pracowników myjni samochodowych gdzie są takie zakłady. Ci pierwsi często mają problemy, a Ci drudzy sporadycznie komuś chłodnicę rozwalą