Co w ostatnim czasie zrobiles dla swojego motoru
Moderatorzy: Miłosz, Kamyk, lucek, bartoszto, jotto, Kanc1erz
-
- Rowerzysta
- Imię: Paweł
- Miejscowość: Warszawa
- Garnek: Nolan N86
Re: Co w ostatnim czasie zrobiles dla swojego motoru
Wymieniłem szczęki hamulcowe na TRW/Lukas. Niby na starych, oryginalnych było dużo okładziny, ale hamowania nie było. Żeby zablokować koło musiałem prawie stawać na dźwigni. Po wymianie hamulec jest i w moim przekonaniu całkiem nieźle dozowalny, wbrew temu, co powszechnie pisze się o ER-5. Naturalnie z tarczą nie ma porównania, ale teraz jestem bardzo zadowolony. Może niebawem jeszcze założę przewód hamulcowy w oplocie na przód, ale na razie pusto w portfelu...
WSK 125 -> MZ ETZ 150 -> MZ ETZ 250 (gleba) -> 22 lata przerwy w motożyciorysie-> Skuterek Zipp -> Kawasaki ER-5
Wczoraj zmieniona oliwka + filtry.
Dzisiaj zabrałem się za wymianę świec, i tak, bak ściągnięty, lekko go odchyliłem aby dostać się do świec bez odłączania wężyków. Zrobił się dostęp do lewej świecy, patrze ale syf trzeba to poodkurzać czy coś. Poszedłem na chwilę do domu wracam a tu kałuża benzynki
poszedł wężyk kranik - bak, oczywiście. latanie i szukanie butelek plastikowych
za chwilę momentalnie się zachmurzyło i zaczęło walić piorunami, burza
Zabezpieczyłem moto i jutro wymieniam te świece i wężyk na spokojnie, może jeszcze wymienię płyn chłodniczy przy okazji.
Trochę wachy pociekło na silnik i okolice, myć to karcherem ?
Dzisiaj zabrałem się za wymianę świec, i tak, bak ściągnięty, lekko go odchyliłem aby dostać się do świec bez odłączania wężyków. Zrobił się dostęp do lewej świecy, patrze ale syf trzeba to poodkurzać czy coś. Poszedłem na chwilę do domu wracam a tu kałuża benzynki

- strayker270
- Motorowerzysta
- Imię: Mateusz
- Miejscowość: Kielce
- Plecak: Żona już lubi motocykle
- Garnek: Airoh Movement
- Numer GG: 3153137
Benzyna wyparuje 
ja już się nauczyłem żeby odpinać wężyki "za" kranikiem i zdjąć cały bak. Niech sobie spokojnie i stabilnie leży.

ja już się nauczyłem żeby odpinać wężyki "za" kranikiem i zdjąć cały bak. Niech sobie spokojnie i stabilnie leży.
Zipp Astec 50cc 2008 r. -> Er 500 2004 r.
Wiem, ale mycie i tak się przydastrayker270 pisze:Benzyna wyparuje

Świece wymienione, dostęp do nich tragiczny ale dobrze, że się za to zabrałem bo widać, że dawno nikt tam nie zaglądał. Świece czarne na dole gwintu - więc gaźniki do regulacji tak?
przewód paliwowy zastąpiony porządnym grubasem, trochę dłuższym żeby bak można było przesuwać

-
- Klubowicz
- Imię: Michał
- Miejscowość: Ornontowice k/Gliwic
- Garnek: Scorpion EXO-1200
- Numer GG: 8278420
- Motocykl: SV-650SF
Cholera, trzeba będzie przyjrzeć się czujnikowi stopki 
Jak na razie zamierzam go zdjąć, doraźnie zmostkowałem kable. Znaczy rzadko kiedy korzystam z bocznej stopki, prawie cały czas szarpię się z kawką na centralną.. No ale czujnik jak był, to musi być

Jak na razie zamierzam go zdjąć, doraźnie zmostkowałem kable. Znaczy rzadko kiedy korzystam z bocznej stopki, prawie cały czas szarpię się z kawką na centralną.. No ale czujnik jak był, to musi być

ER-5 1998r. Od 07.04.2014r.
SV650S 2007r. Od 29.04.2018r.
Chętnie pomogę również w zakresie projektowania elektroniki oraz szeroko rozumianej informatyki i komputerów.
SV650S 2007r. Od 29.04.2018r.
Chętnie pomogę również w zakresie projektowania elektroniki oraz szeroko rozumianej informatyki i komputerów.
- adiplo
- Motorowerzysta
- Imię: Adam
- Miejscowość: Gdańsk
- Garnek: HJC
Hahaha znam to bardzo dobrze. Pęknięty, sparciały wężyk i paniczne szukanie butelek/pojemników. W baku miałem ponad 10l benzyny i jedynie pół butelki coli 2l.redman pisze:Wczoraj zmieniona oliwka + filtry.
Dzisiaj zabrałem się za wymianę świec, i tak, bak ściągnięty, lekko go odchyliłem aby dostać się do świec bez odłączania wężyków. Zrobił się dostęp do lewej świecy, patrze ale syf trzeba to poodkurzać czy coś. Poszedłem na chwilę do domu wracam a tu kałuża benzynkiposzedł wężyk kranik - bak, oczywiście. latanie i szukanie butelek plastikowych
za chwilę momentalnie się zachmurzyło i zaczęło walić piorunami, burza
Zabezpieczyłem moto i jutro wymieniam te świece i wężyk na spokojnie, może jeszcze wymienię płyn chłodniczy przy okazji.
nie chodzi o to by złapać króliczka, lecz aby gonić go...
- Karcze_
- Motorowerzysta
- Imię: Karcześ
- Miejscowość: Ostrołęka
- Plecak: Adidas
- Garnek: Ls2 351.1 Naxa F6
Co ostatnio zrobiłem? A zrobiłem zalałem takiej wspaniałej benzyny z takiej wspaniałej stacji, że moto zaczęło nierówno pracować, zalewać, dławić się (objawy we wszystkich tankowanych tam moto), a stacja wyglądała całkiem spoko. Od razu czyszczenie gaźników i synchronizacja. Gaźniki jakby nie patrzył były czyste i pracowały równiutko, ale ten zabieg na pewno nie zaszkodził. Po takim zajściu mam zamiar założyć filtr paliwa 

http://bikepics.com/members/karcze/02er5/
- technik77
- Klubowicz
- Imię: Piotrek
- Miejscowość: Kalisz
- Plecak: czasami Żona
- Garnek: Acerbis Active
- Motocykl: DR 800, AJP PR5
W końcu odebrałem go od Dzióbka - stał tam od Naszego ostatniego zlotu 

nie nerwowo
- Kamyk
- Administrator
- Imię: Rafał
- Miejscowość: Bydgoszcz/Szczecin/Berlin
- Plecak: Ewa
- Garnek: Shoei XR-1000 / HJC
- Numer GG: 2697152
- Motocykl: Testowy
Widac nie teskniles za nim
Hahaha!
Kamyk

Kamyk
Er5 -> SV 650 K3 -> ST xtz 750 '89 + ...
- DeFi
- Klubowicz
- Imię: Rafał
- Miejscowość: Września
- Plecak: Brak
- Garnek: LS2
- Numer GG: 9958743
- Telefon: 783757397
- Motocykl: Yamaha FJR 1300 '01
Moja ZR-7 została w końcu ubrana w gmole 
Wyglądają solidnie. Sądzę że jak na 280 zł to się opłacało