Witam , pogoda ostatnio nam dopisuje a wiec czas pomyslec o przygotowaniu motocykla do sezony A mianowicie jaki filtr oleju polecacie , lepiej wziac K&N czy zwykly hepa jesli tak to jaki , oraz jaki filtr powietrza bylby najlepszy dla Erki w optymalnej cenie , no i jaki płyn chłodniczy , jakis zwykly kupiony na stacji czy specjalistyczny. To pierwszy sezon w ktorym sam bede przygotowywal motocykl do sezonu i nie zbedne sa mi wasze porady
Co do oleju to MOTUL 5000 10W40 pół syntetyczny chyba bylby najlepszy , gdyz taki wczesniej mialem zalany rowniez
Filtry - głównie stosuje Hiflo, albo Mann, bo takie są w sklepie.
Płyn chłodniczy- TESCO
Olej - Motul 5100 - 10W40
ER-ka jest tak eksploatowana przez cały rok, bez względu na pogodę, ma prawie 100 000km przebiegu (60tkm sam nawinąłem) i nie bierze oleju ani nie ma żadnych niepokojących objawów.
Jeżeli nie masz na utrzymaniu rodziny, nie grozi ci głód, nie jesteś Tutsi ani Hutu i te sprawy, to wystarczy, że odpowiesz sobie na jedno zajebiście, ale to zajebiście ważne pytanie - co lubię w życiu robić?...a potem zacznij to robić.
Zmieniłem temat, jak zobaczyłem Twój to pomyślałem, że Ci przynajmniej silnik paliwem zalało...
a co do Twoich pytań Marcin podał Ci niezłe linki, na wszystkie Twoje pytania są odpowiedzi tam albo gdzie indziej. Tylko szukać ciężko, bo za dużo tematów ... albo nieodpowiednie ich nazwy..