Kilka problemów z nową Kawą (manetka, stukot, bak, ssanie)
Moderatorzy: Miłosz, Kamyk, lucek, bartoszto, jotto, Kanc1erz
- Lish
- Klubowicz
- Imię: Karol
- Miejscowość: Piaseczno
- Plecak: Kiti
- Garnek: biały
- Telefon: 500366623
- Motocykl: fzs600 pies
- Kontakt:
Re: Kilka problemów z nową Kawą (manetka, stukot, bak, ssani
stary silnik lepiej sobie zostaw. Jakieś części jeszcze odzyskasz. Mogą się przydać. Ile Cię wyniósł nowy silnik? Z osprzętem czy bez?
- Blazej
- Motorowerzysta
- Imię: Błażej
- Miejscowość: Gdańsk
- Plecak: Brak
- Numer GG: 2808647
- Telefon: 502656799
silnik bez magneto - 1000 zł, przełożyłem ze starego. Robocizna z częściami (olej, świece itd) 1700..

- Kamyk
- Administrator
- Imię: Rafał
- Miejscowość: Bydgoszcz/Szczecin/Berlin
- Plecak: Ewa
- Garnek: Shoei XR-1000 / HJC
- Numer GG: 2697152
- Motocykl: Testowy
Fak! czyli 2700 dolozyles?
Kamyk
Kamyk
Er5 -> SV 650 K3 -> ST xtz 750 '89 + ...
- Idziej
- Podawacz śrubek
- Imię: Marek
- Miejscowość: Warszawa
- Plecak: brak
- Garnek: uvex
- Numer GG: 1616601
Troszkę odświeżę temat zadając pewne pytanie. Z tego co wyczytałem miałeś stuki w silniku, mi też dziś ni z gruchy ni z pietruchy zaczął silnik klekotaj jak disel (albo traktor). Przeraziłem się jak przeczytałem, że cały silnik (za 2700) musiałeś wymienić i jestem ciekaw czy dowiedziałeś się z czego brały się owe stuki i czy orientujesz się może ile naprawa by kosztowała?
- Blazej
- Motorowerzysta
- Imię: Błażej
- Miejscowość: Gdańsk
- Plecak: Brak
- Numer GG: 2808647
- Telefon: 502656799
wiesz co, generalnie mój silnik był cały zdezelowany tłoki, wałki, głowica. Nie dało rady niczego regulować bo wszystko już było na totalnym wyczerpaniu i jakbym pojeździł nim jeszcze chwile to by się rozpadł na części pierwsze tylko czekać było aż to się stanie. Ja osobiście diagnozy Ci nie dam bo do końca sam nie wiem co konkretnie było powodem tego stuku puku ale chodził dokładnie tak jak opisujesz - traktor. Polecam Ci przejechać się do kogoś zaufanego kto nie powie Ci "panie szykuj pan grube siano bo trzeba zrobić to to i to tylko konkretna diagnoza żebyś mógł sam wybrać najlepszą opcję naprawy. Ja osobiście zapłaciłem 2700 z czego silnik kosztował mnie 1000 zł, pozostała suma to ponad 1000 zł robocizny i reszta części. Gdybym pojechał sam kupować części i znalazłbym jakiegoś dobrego zaufanego mechanika to pewnie zamknąłbym się w 1200 zł ale robiłem to w autoryzowanym serwisie Kawasaki w Gdańsku (Marvel). Nie masz czego bać się na zapas bo może być to jakaś pierdoła 

- LucasCNC
- Motocyklista
- Imię: Łukasz
- Miejscowość: Głogów Małopolski
- Garnek: HJC CS-14
Spróbuj nagrać ten dźwięk, może uda się coś wywnioskować.Troszkę odświeżę temat zadając pewne pytanie. Z tego co wyczytałem miałeś stuki w silniku, mi też dziś ni z gruchy ni z pietruchy zaczął silnik klekotaj jak disel (albo traktor). Przeraziłem się jak przeczytałem, że cały silnik (za 2700) musiałeś wymienić i jestem ciekaw czy dowiedziałeś się z czego brały się owe stuki i czy orientujesz się może ile naprawa by kosztowała?